Како наводи хрватско министарство, "миг-21" срушио се током планске обуке.

- Подузете су све мјере и радње у циљу проналаска и спашавања посаде. Правовремено ћемо извијестити јавност о детаљима - наводи се у саопштењу Министарства.

ХРТ преноси да је из Владе Хрватске потврђено да министар одбране Марио Баножић, начелник Генералштаба Роберт Храњ и командант Хрватског ратног ваздухопловства бригадни генерал Михаел Крижанец иду на место пада летелице.

Како незванично сазнају хрватски медији, узрок несреће је отказивање мотора. Јутарњи лист наводи да му је потврђено да се један пилот катапултирао и јавио преко радио-везе, док за другом траје интензивна потрага. Према месту пада МиГ-а упутио се хеликоптер Хрватске војске. 

- Након информације о паду МИГ-а, министар одбране Марио Баножић, у договору с председником Владе, запутиће се према локацији пада МИГ-а код Дарувара, а где ће доћи и начелник Главног штаба Храњ и директор РЗ-а Крижанец, потврдио је портпарол хрватске владе Марко Милић за медије.

Пензионисани војни пилот Данијел Боровић кратко је коментарисао пад МиГ-а за 24сата.

- Тешко ми је било шта да кажем без конкретнијих информација, да ли се радило о летењу по рути или акробатском. Код двоседа инструктор седи иза и када активира систем за искакање, катапултирају се обојица - навео је.

(Индекс.хр/24сата.хр)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".