Подсетимо, возило се под ротацијом кретало у рикверц између зграда, где је екипа стизала на терен. Возач у ретровизору није видео да се стазом креће старија суграђанка, која, с друге стране, није чула возило, а била је леђима окренута возилу. Ни возач, ни медицинско особље нису приметили да им је под возилом остала заглављена старија жена, све док им се није обратила.

Како су за "Блиц" рекли из Завода за ургентну медицину, "искрено им је жао због немилог догађаја".

- Након што смо испитали све околности овог несрећног случаја, утврдили смо да је пацијенткиња прегледана, да је у добром здравственом стању, које и даље пратимо. Санитарско возило се кретало полако, све време под ротационим светлима, а госпођа се нашла у такозваном мртвом углу возача, тако да, нажалост вожач није могао да је види - наводи се у саоштењу Завода за ургентну медицину Београда:

- Искрено нам је жао због овог догађаја, извиње смо упутили и породици пацијенткиње, која је показала потпуно разумевање за околности под којима се десио овај несрећан случај.

Поводом овог случаја, како се закључује у саопштењу, покренут је и дисциплински поступак, а ако буде нових информаиција везазних за овај случај, о томе ће накнадно обавестити јавност.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".