Данас је модерно да стан буде сређен у што једноставнијем стилу и да нема сувишних ствари у ентеријеру. 

Избаците сет истог намештаја

Раније је било популарно када у кући или стану имате у истој боји оквир кревета, комоду и ормар у истој боји, моделу и величини.Како живимо доста другачије тако се наметнуо и другачији стил намештаја. Сваке сезоне се мењају трендови. Шик је ако имате нешто атрактивно и другачије, сличност је прошлост, па због тога и делује "јефтино".

Фото: Профимедиа

 

Избегавајте обичне плафоњере


Абажури за лампе и плафоњере једноставан су и релативно повољан начин како да побољшате изглед и утисак сваког простора. Бирајте тонове који одговарају боји зидова и намештаја или полица. Можете се одлучити и за упечатљиви комад ако је просторија неутралних тонова и уређења. Размислите и о опцији неколико нивоа јачине светла како бисте увек могли да створите атмосферу који желите.

Ако тек уређујете дом, могли бисте да дођете у искушење и набавите обичну плафоњеру ‘за праву руку’. Међутим, према искуству, вероватно ћете их тако и оставити, стога је боље одвојити време за куповину неког лепшег модела.

Уклаз изгледа претрпано

Да би улаз оставио утисак сређености и угледног дома, потребно је да купите функционалан намештај и поставите неколико уметничких дела који дају пун погодак. 

Погрешан избор тепиха

Без обзира на боју и величину, ако се не уклапа у простор, подразумева се да ће нарушити изглед простора. Тепих одабран по мери и изабран пажљиво ће истаћи изглед простора. Тако за дневни боравак и трпезарију бирајте оне већих димензија, а купатило мањих или по мери уз елементе.Уколико нистељубитељ таквих тепиха, увек можете изабрати оне једноставније који нису толико захтевни за одржавање. 

Фото: Профимедиа

 

Видљиви каблови и други гломазни комади

Данас готово да нема продавнице за уређење дома која у својој понуди нема разне организаторе. Постоје они намењени управо за камуфлажу разних каблова. Изврсна су ствар ако нисте у могућности да их сакријете на други начин. Осим каблова, добар утисак не остављају ни видљив усисивач, метле и сличне гломазне ствари. Пробајте да уградите малу преграду или завесу, или можда померите полицу неког високог ормара и направите места за веће ствари.

Светло 

Када уђете у пренатрпану и светлу собу, може се чинити неукусном и преплављујућом. Побрините се ваша расвета одговара вашем простору. Супер јака сијалица вероватно је преоштра за вашу спаваћу собу, док пригушена лампа може учинити простор тмурним и мрачним.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".