Његов боемски живот повезивао га је са многим личностима из јавног света, са глумцима, певачима, писцима...

Фото: Архив Новости

 

 

Волели су да им открива приче из његовог живота, да слушају његову песму која никог није остављала равнодушним и која је и најтврђа срца размекшавала и будила им емоцију.

Тако је једном приликом наш глумац Миша Јанкетић открио како се упознао са Томом Здравковићем и како је текло њихово дружење.

Фото: Н. Фифић

 

 

"Тома Здравковић и ја смо се случајно упознали негде у Црној Гори, били смо на некој промоцији и онда смо, склони неким пороцима, били упућени један на другог. Причали смо и ту се створило невероватно пријатељство. Он је због мене долазио у позориште, али под условом да за мојим столом у "Бојану Ступици", нашем клубу, седимо само он и ја. А ја сам га подсетио и он се сетио да смо се давно упознали преко пута данашње "Прешернове клети", на потпуно другој страни, бивши Атеље. Ту је била градска кафана у згради Синдиката и ту је певао Тома Здравковић у белом оделу са црном свиленом кошуљом. Савршен уметник, боем. Сваки пут смо загинули, по дане и ноћи. И ту се створило једно прелепо пријатељство. Једном смо од Алексинца од Дома културе где смо наступали до "Липовог лада" у Београду путовали два дана и две ноћи. То су све локали са финим ноћним дамама и музиком. У свим тим локалима је он певао, ја говорио љубавну поезију на његово опште чуђење како је могуће и онда ме је прозвао Бабарога. "Ти си бабарога", јер кад је неког много поштовао и много волео, он му је давао то име. И мене је Тома звао Бабарога. Знали смо да седимо по читаву ноћ у "Ступици". Он се мени не јави да ће да дође, волео је позориште, дође изненада, па онда прича приче из његовог чудног детињства. Оне су ми и дан-данас остале."

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".