Од самог старта меча Џака је провоцирао, хватао се за међуножје, добацивао играчима Србије, а при крају утакмице се сукобио и са Николом Миленковићем који га је одгурнуо.

Фото: Танјуг

 

А тек је после утакмице наставио да провоцира.

Он је обукао дрес Јашарија, терористе и једног од главних људи ОВК који је убијен 1998. године у селу Доње Преказе.

Он је демантовао да је желео да испровоцира наш народ, већ је хтео да испоштује свог пријатеља из репрезентација Ардона Јашарија. ФИФА је ово његово оправдање узела здраво за готово и није га казнила.

Чак су и у Швајцарској свесни провокација њиховог репрезентативца. Угледни швајцарски лист "НЦЦ" написао је следеће:

- Гестови капитена Швајцарске су испривоцирали другачије рекације широм Балкана. Мишљења су различита о Џакином хватању за међуножје. Док су српски медији испровоцирани, косовски славе успех њихових представника на Светском првенству - наводи се у тексту.

У тексту се наводи да убиство Адема Јашарија није до краја расветљено, а наглашава се да је Џака јасно знао да у Србији за Ардона Јашарија мало ко зна, док се презиме Јашари искључиво везује за Адема Јашарија убијеног 1998. гподине.

На ове наводе швајцарских медија одговорили су и медији тзв. Косова, конкретно лист "Коха" у коме се бесно наводи да је текст писао спортски новинар који не зна ништа о историји сукоба на Косову и Адему Јашарију.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".