Самопроглашени мормонски пророк оптужен је да је држао 20 жена у запуштеној приколици – а неке од њих су биле деца од само девет година. Самуел Рапли Бејтман, рођен у Аризони, ухапшен је раније ове године након што је ухваћен како превози малолетне девојчице у приколици, преноси Дејли Мејл.

Колиба на точковима имала кауч и канту за тоалет, а ФБИ је у петак открио шта је све радио са жртвама. Вођа секте Самјуел (46) се суочава са оптужбама за групни однос у које су умешане одрасле и малолетне особе, као и са оптужбама за трговину људима и инцест. Према Мирору ФБИ је рекао да је тај човек "почео да проглашава да је пророк“ 2019. године када је тврдио да жели да ожени сопствену ц́ерку тинејџерку. Његова секта има око 50 следбеника, укључујући 20 жена.

Он је дозволио тројици одраслих мушкараца да имају секс са његовим ћеркама – укључујући и 12-годишњакињу – јер му је то рекао "Небески Отац“. Рекао је: "Бог ће поправити њихова тела и вратити опну у њихово тело. Никада нисам имао више самопоуздања у вршењу његове воље. Све је то из љубави."

ФБИ је саопштио да је његова најмлађа "жена" била девојчица од само девет година и да се Бејтмен возио наоколо у Бентлију упркос томе што су његове жртве путовале и живеле у ужасним условима. Полиција је саопштила да су, када је Бејтман приведен, у приколици биле три младе девојке, између 11 и 14 година, заједно са кантом за тоалет, лежаљкама и софом.

Осумњичени, који је својим теренцем вукао приколицу, био је са две жене и две девојчице млађе од 15 година. Бејтман је касније ухапшен и локално оптужен по три тачке за злостављање деце. Његов адвокат Адам Зикерман рекао је да он "није опасан за заједницу“, али му је одређен притвор док се против њега води истрага због забринутости да ц́е контактирати рањиве девојке. Судија је рекао: "Судови имају огроман интерес да заштите људе који не могу да се заштите“.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".