- Данас умерено до занатно облачно али углавном суво. Повремене кише би требало бити над јужним, југозападним, западним и делом средишњих области региона. Дуж Јадрана јак и олујан југо, а  у Србији јака и олујна кошава чији ће удари крајем дана полако слабити. Дневни максимум од +4 у Тимочкој и Неготинској крајни до око +10 понегде на југозападу региона. - објавио је за Чубрило за данашњи дан.

Почетак наредне недеље ће бити без веће промене, али се очекује отопљење.

- У понедељак без веће промене, киша углавном над јужним деловима региона, док би за разлику од данас на северу било више сунчаних часова. Кошава би наставила да слаби и до краја дана би престала, док ће југо на јадрану такође престати. Биће још мало топлије него данас уз максимуме од око +6 на истоку Србије до око +13 понегде над средишјим и југозапсдним пределима. Крајем дана чешћа појаба кише на западу региона. У уторак ће се преко нас преместити слаб хладан фронт који ће донети пролазну кишу већем делу региона уз окретање ветра на слаб, западни. Снежна граница на око 900мнв. Дневни максимум од +6 до +10 степени Целзијуса. - објаснио је Чубрило.

 

 

Од среде до суботе се очекује постепено отопљење уз релативно топао, али нестабилан ваздух.

- Од среде до суботе наш део Европе ће се налазити у топлом, југозападном, висинском струјању која ће нам доносити релативно топао али нестабилан ваздух. У исто време преко северозападне, западне и дела средишње Европе продираће релативно хладан ваздух. До суботе после подне релативно топло и променљиво облачно уз честу појаву кише, посебно у среду и у петак. Дуваће јужни и југозападни ветар који ће у петак бити јак. Дуж Јадрана у петак поново југо. Уз дотоком ваздуха са југозапада температуре знатно изнад просека. Минимуми од +4 до +8,   максимуми од +9 до +14, а  у петак локално и око +18 степени Целзијуса. - написао је на свом профилу Чубрило.

За наредни викенд нас очекује потенцијално и снег у низијама, када би краткотрајно могло да дође до формирања мањег снежног покривача.

Фото: А.Стојановић

 

- За наредни викенд би ка нама уз премештање циклона требало да уследи и спуштање хладнијег ваздуха те би у суботу прво на севрозападу, а у ноћи ка недељи и над осталим пределима уз осетније захлађење и јак северозападни ветар киша и у нижим пределима прешла у крактотрајан снег те је могуће формирање мањег снежног покривача и у низијама. - објавио је метеоролог.

Објавио је шта нас очекује и после наредне недеље, међутим, како је све то ''јако далеко'', тек ће за неколико дана доћи до јасније слике времена какво нас очекује средином месеца.

- После 12.12. опреративни ЕЦМWФ остаје доста хладан али ансамбле чланови поново расту дајући сигнал да барем до око 15.12. нема неког јачег, трајнијег захлађењ. После средине мееца, а посебно према 18.12. има најава да би се синоптика могла дуже задржати у положају који нам доноси хладно и снежно време. - написао је он.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".