Наш бивши познати нападач и репрезентативац Ненад Јестровић апсолутно је стао на страну селектора Драгана Стојковића и дао му максималну подршку.

- Доживели смо неуспех, јер је сигурно да ова екипа може много боље, да има потенцијал - каже Јестровић за "Новости".

- Нажалост, нисмо деловали као тим. Поготово што смо примили осам голова, то је недопустиво. Међутим, никако нисам за промену селектора, поготово Пиксија, који је донео нешто феноменално нашој репрезентацији, преузео је када је нико није хтео. Било би идеално да са овим тимом ради још пет година ако треба, јер сам сигуран да ће све те грешке и мане увидети и направити још бољу екипу за Европско и следеће Светско првенство.

Јестровић је приметио да је наш селектор покушао на утакмици са Швајцарском код 2:1 да нешто промени.

- Видео сам и чуо како је у 41. минуту говорио играчима да се стабилизују, да се направи блок на 30 метара. Идеја је сигурно била да цела екипа, почев од шпицева, треба да учествује у одбрани. Када се направи анализа, недопустиво је како смо падали у другим полувременима. Када би се рачунала само прва, имали бисмо пет бодова. У другима смо тотално подбацили и ту мора да се тражи разлог зашто се то десило.

На два меча, против Камеруна и Швајцарске смо прелако просули вођство.

- Требало је да играмо много стрпљивије, мудрије, видели сте како Швајцарска игра када поведе - један легне, други провоцира, Аканџи шутира лопту у трибину, све са циљем да се сачува резултат. Ми када га имамо не умемо да га сачувамо и то је највећа мана. Џака и Шаћири су једва дочекали да нас провоцирају, поготово када су имали резултат. Одвукли су нам концентарцију, мада нисмо били на нивоу да направимо још један преокрет - истиче Јестровић, који је 12 пута играо за наш национални тим.

ТАДИЋ СВЕТЛА ТАЧКА

ЈЕСТРОГОЛ жали и што смо били изузетно ефикасни, а то нисмо наплатили добрим резултатом.

- Постигли смо пет голова, нема много екипа којима је то пошло за руком. Остаћемо бар упамћени по лепим акцијама и погоцима. Тадић је био наша светла тачка против Швајцарске са две сјајне асистенције, сваки нападач ужива када има поред себе таквог играча - каже Јестровић.

- Нажалост, нисмо деловали као тим. Поготово што смо примили осам голова, то је недопустиво. Међутим, никако нисам за промену селектора, поготово Пиксија, који је донео нешто феноменално нашој репрезентацији, преузео је када је нико није хтео. Било би идеално да са овим тимом ради још пет година ако треба, јер сам сигуран да ће све те грешке и мане увидети и направити још бољу екипу за Европско и следеће Светско првенство. Јестровић је приметио да је наш селектор покушао на утакмици са Швајцарском код 2:1 да нешто промени. - Видео сам и чуо како је у 41. минуту говорио играчима да се стабилизују, да се направи блок на 30 метара. Идеја је сигурно била да цела екипа, почев од шпицева, треба да учествује у одбрани. Када се направи анализа, недопустиво је како смо падали у другим полувременима. Када би се рачунала само прва, имали бисмо пет бодова. У другима смо тотално подбацили и ту мора да се тражи разлог зашто се то десило. На два меча, против Камеруна и Швајцарске смо прелако просули вођство. - Требало је да играмо много стрпљивије, мудрије, видели сте како Швајцарска игра када поведе - један легне, други провоцира, Аканџи шутира лопту у трибину, све са циљем да се сачува резултат. Ми када га имамо не умемо да га сачувамо и то је највећа мана. Џака и Шаћири су једва дочекали да нас провоцирају, поготово када су имали резултат. Одвукли су нам концентарцију, мада нисмо били на нивоу да направимо још један преокрет - истиче Јестровић, који је 12 пута играо за наш национални тим. ТАДИЋ СВЕТЛА ТАЧКА ЈЕСТРОГОЛ жали и што смо били изузетно ефикасни, а то нисмо наплатили добрим резултатом. - Постигли смо пет голова, нема много екипа којима је то пошло за руком. Остаћемо бар упамћени по лепим акцијама и погоцима. Тадић је био наша светла тачка против Швајцарске са две сјајне асистенције, сваки нападач ужива када има поред себе таквог играча - каже Јестровић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".