Срђану Кољевићу, познатом филмском редитељу и сценаристи потребна је помоћ.

Након дугогодишње борбе са раком дебелог црева који је метастазирао на јетру, једино решење се види у трансплантацији јетре. Да би се спасио Срђанов живот, потребан је један део јетре здравог донора.

Ова процедура донирања не представља никакав ризик и не оставља скоро никакве последице за донора. Срђанова породица шаље молбу да уколико неко жели да буде донор, он мора да буде млађи од седамдесет година, поседује крвну групу 0, да је здрав и средње грађе.

Сви људи добре воље заинтересовани да помогну могу се јавити на контакт телефон +381 63 805 0341, преноси Врбасмедиа.

Фото: М. Лабудовић

 

 

Милена Радуловић и Милан Марић послали апел

Глумица Милена Радуловић једна је од глумаца која је послала апел за помоћ. Како се у њеном посту може видети. ова процедура подразумева донацију дела јетре: операцију и опоравак у болници недељу дана.

- Донору се јетра регенерише у целини у року од 6 до 8 недеља - пише у њеној објави.

Фото: принтскрин Инстаграм/milena_radulovic

 

 

 

Исти апел упутио је и глумац Милан Марић на Твитеру.

 

Срђан Кољевић је филмски сценариста, редитељ и ванредни професор на Катедри за драматургију Факултета Драмских Уметности у Београду. Један је од најактивнијих и најнаграђиванијих сценариста у Србији и региону и вишеструки добитник свих националних признања за стваралаштво у области филмског сценарија.

Био је ко-сценариста у филмовима: "Небеска удица", "Стршљен", "Убиство с предумишљајем". "Клопка", сценирао је остварења: "Наташа", "Кругови", "Жена са сломљеним носем", "Бранио сам Младу Босну"

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".