Последње коло групе "Г" одлучиће које репрезентације ће проћи у наредну фазу такмичења, а дуел између Србије и Швајцарске није почео најбоље за "орлове".

У 20. минуту утакмице Ђердан Шаћири савладао је Милнковић-Савића и на тај начин створио резултатску предност за свој тим.

Лопта је после пар одбитака доспела до нападача Чикага, те се стиче утисак да је мрежу затреасо уз доста среће.

 

Селекција Србије мора уписати победу против Швајцарске, уколико жели даљи пласман у осмину финала.

Селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси истакао је пред утакмицу да одлучујући дуел неће бити нимало лак.

- Биће тешко, као што је било у Лисабону и у Ослу. Пут до победе постоји, он је ту, на терену, само га треба пронаћи. Поштујемо Швајцарску, одличан је тим, али поштујемо и себе - навео је Пикси, додајући да тријумф захтева напад, сегмент игре који је Србија свакако показала у претходним утакмицама.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Судбина српских фудбалера не налази се само у њиховим рукама. Друга утакмица групе "Г" одиграће се између Бразила и Камеруна, а афричка селекција има "немогућу" мисију у којој мора савладати кариоке. 

Ако "орлови" и Камерунци победе ривале, одлучиваће гол разлика, која је тренутно на страни Африканаца, односно број жутих картона ако се биланс голова изједначи, узевши у обзир да су поменути тимови одиграли нерешно (3:3).

Поред подршке нашим фудбалерима, навијаћемо и за Бразилце, чији реми или победа омогућава Србији да потенцијалним тријумфом обезбеди пролаз у нокаут фазу Светског првенства.

Фото: АП Пхото/Францисцо Сецо

 

 

Подсетимо, "орлови" су против данашњег ривала одиграли и на Мундијалу одржаном 2018. године у Русији, а тада је славила репрезентација Швајцарске после преокрета (2:1).

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".