Сваки хороскопски знак ради одређене ствари које код партнера могу пробудити жељу за раскидом, а ево које особине најчешће праве проблем сваком знаку.

Ован

Ви сте моћни и немате проблема да напредујете самостално. Али ова жестока аутономија понекад може бити ваша Ахилова пета. Ви напредујете као вођа, што је сјајно… али понекад у вашим везама на крају се према свом партнеру понашате као према следбенику.

Запамтите, здрава веза није у томе да једна особа доминира и очекује да ваш партнер увек буде ваш највец́и обожавалац. Третирање партнера као роба, увек ту да одговори на сваку вашу потребу, на крају ће га одгурнути од вас.

Немојте их узимати здраво за готово. Дајте све од себе да и њих подигнете на начин на који они желе.

Фото: Профимедиа

 

 

Бик

Сви су чули да су Бикови тврдоглави. Али људи не схватају увек да се ваш отпор променама протеже и на ваше емоције. Бикови су стабилни. Они жуде за миром и хармонијом.

Драма вас само стресира! Али када се не суочите са својим аутентичним мислима и осец́ањима, ваш партнер може завршити заслепљен када га неизбежно притиснете до тачке да експлодира и ви се затим разбесните.

Близанци

Да ли сте икада чули да Близанци беже уместо да се суоче са својим осећањима? Никад! (То је био потпуни сарказам, у случају да нисте могли да кажете.) У ствари, Близанци су познати по томе што раде управо то више пута, али се никада не осврц́у ни на секунд да би то приметили.

Иако волите везе када су све забавне и разигране – и наравно, убаците мало драме – чим осетите било какве назнаке развоја везе, на крају само баците пешкир у предате меч. Није да сте лењи љубавник или да се плашите обавеза (са правом особом), али на неслагање гледате као на крај везе, а не као прилику за компромис и раст.

Не бежите, Близанци. Неке од најбољих веза захтевају напоран рад.

Рак

Ракови који отварају своје срце су прелепа ствар – посебно зато што морате прво да прођете кроз њихову веома тврду шкољку да бисте стекли њихово поверење. Али када дођете до те тачке, Ракови, не отварате се само мало - већ отварате капије!

С једне стране, ово може бити катарзично искуство за вас. Али с друге стране, то значи да ћете можда почети да се питате где завршавате ви, а они почињу. Овај ниво козависности и отпуштања личних граница може бити опасан јер губите сопствени идентитет у односу на идентитет везе.

Не ради се више о томе шта волите, вашим пријатељима, вашим циљевима, па чак ни вашој омиљеној храни. На крају се све своди на оно што ваш партнер воли. Ако вам пријатељи кажу да се понашате потпуно другачије у зависности од тога са ким излазите, па, о томе причају јер је истина.

Задржите своју индивидуалност. То вас је учинило посебним.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Лав

Лавови, душице, горите као сунце (и волите то!). Када је живот добар, ви сте *сјајни*. Када је живот у реду, држите браду уздигнуту јер не волите да вас ико види поништеног.

Али када је живот… тежак, ви сте још тежи. И на крају разнесете сва своја ватрена осећања у своја и свог партнера. Очигледно, никада не можете у потпуности задржати оно што осец́ате јер сте рођени за сцену! Али ваши партнери имају праг шта могу, а шта не могу да преузму - чак и ако вас воле до Месеца и назад.

Они такође имају гомилу других проблема, одговорности и емоција са којима жонглирају 24/7, чак и ако их не износе (зато што се с вама не такмиче за пажњу када сте расположени).

Престаните да третирате своје партнере као емоционално сметлиште. Шта кажете на то да научите да размењујете приче и да једни другима дате платформу да се жалите, плачете или славите свет?

Девица

Ви сте фиксер – горњи део зодијака. И наравно, ви нисте онај коме је потребна сва помоћ и пажња. Ваш мото је "Могу да их поправим!“

Када почнете да се забављате са неким, свиђа вам се ко је… временом почињете да примећујете мале обрасце/навике/фразе/понашања која вас, због недостатка бољих речи, нервирају. Када дајете савет (читајте: конструктивну критику), он заиста долази са љубазног места – ви само желите да побољшате живот свог партнера!

Али искрено, они понекад само желе да напуне машину за прање судова на свој начин. Па шта кажете на то да прихватите ваше партнере онаквим какви јесу – пустите их да расту – а не замишљате ко могу бити?

Вага

Имате најлепши (лажни) осмех у зодијаку, Ваге. Ово није зато што сте неаутентични, већ зато што не бисте радије љуљали чамац, чак и када се не слажете са нечим.

То је кул и све – све док ваш праг за срања није далеко, далеко, далеко премашен. Знате онај тренутак када вам лажни осмех почне да се трза, а онда вам око почне да се трза и спремни сте да пређете од анђела до демона за 2,5 секунде? Да, тај.

Одједном покушавате да играте лепо, али заправо бацате пасивно-агресивне бодеже на сваком кораку. И све док ваш партнер заиста не промени све што вам иде на живце (или не проговорите директно), стално ћете се љутити на сваку ситницу која вас нервира.

Па разбијте тај кавез, и комуницирајте.

Фото: Профимедиа

 

 

Шкорпија

Све или ништа, горе или доле, мир или рат: Ви сте створење екстрема. Иако овај интензитет можете да усмерите ка својим циљевима, постоји значајна шанса да, када сте несрећни због било чега, навалите на свет око себе.

Ваше лоше расположење на крају спаљује ствари до темеља. Ако ваша партнер изнесе мишљење или покуша да помогне, умири вас - било шта - ваше очи се брзо претварају у бодеже.

Ова ватрена олуја ће вас навести да бацате бомбе као да нисте у вези, нисте чак ни тим, а у ствари, они нису су ваш непријатељ.

Овај карактер од нула до 100 је само одбрамбени механизам - и 99% времена нема потребе за њим. Дубоко удахните и усмерите ту муњу у нешто конструктивно.

Стрелац

Живот је забава и игре за вас, а ако није, идете на следећи лет! Међутим, ваши страхови, ваша осец́ања, ваши снови – најчешц́е их не делите осим ако их не омаловажавате. Када се догоди било каква тензија између вас и вашег партнера, вероватно ћете се смирити и не разговарати о томе… али онда претерано делите све интимне детаље са својим пријатељима.

Оговарате о проблемима у вези? Не можете одолети. И то је само први ексер у ковчег ваше везе, јер чим се одужите свима осталима, сва та туђа мишљења почињу да вам пливају у глави, а ви сте већ једном ногом унутра и једном ногом ван везе.

У међувремену, ваш партнер о томе нема појма. Једини начин да ово поправите је да будете искрени, али осетљиви и да разговарате о томе.

Јарац

Ви напредујете као део моћног пара. Немате проблема да се потрудите да изградите заједнички живот. То јест, све док ваш унутрашњи песимиста не почне да измиче.

Пре него што то схватите, почнете да се жалите на живот, затим се жалите на друге људе, а онда се на крају жалите на свог партнера. Искрено, то није зато што сте мрачна особа. У ствари, ви сте права радост када сте на срећном месту.

Ваша песимистична страна је само одбрамбени механизам јер се можете мало уплашити да нешто на крају неће успети. Избришите то расположење. Немојте одгуривати људе.

Запамтите да сте вредни љубави, и не завршава се свака веза сломљеним срцем.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Водолија

Водолије, излазите из главе на две секунде! Да, ви сте супер паметни, али везе нису у вези са главним планом. Не можете да контролишете ствари - или људе - само зато што се плашите промена.

Најгори део претераног размишљања је, међутим, то што може почети да се осец́а као ситуација "они против вас“. Уместо да покушавамо да направимо компромис и радимо заједно, свако мало неслагање претвара се у битку ко је у праву.

Иако вам се ово може чинити изузетно валидним у овом тренутку – волите да доказујете своју поенту и обожавате да приказујете своју интелектуалну супериорност – то заправо на крају чини да се ваш партнер осећа пораженим.

Љубав није у томе ко побеђује, Водолије. Ради се о отварању срца и дељењу, без обзира на то ко је победник у дебати.

Рибе

Када је у питању романса, желите да будете принцеза у бајци, Рибе. Ово вас понекад може довести до тога да згодно превидите црвене заставице у везама.

Мрзим то да кажем, али понекад ћете чак и жртвовати делове свог живота само да бисте задржали везу. Наравно, сви ми можемо имати чудне особине или пороке, али када почнете да одустајете од неких својих омиљених хобија, пријатеља или снова, ово није веза.

Предвиђено вам је да сијате и живите живот. Запамтите да је то једноставно тако.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".