Кит дужине 13,5 метара и тежине 27 тона се појавио на плажи у Кејптауну у Јужној Африци, пише “Дејли Стар”. Наводно је болестан због снимка који се појавио на друштвеним мрежама а на којем се види да лежи непомично на обали и из њега наводно излазе његове телесне течности.

Лиса Стар, чланица Покрета о свести подводног света, је рекла да је кит преминуо природном смрћу. Извршиће се аутопсија па ће се знати тачан узрок смрти.

- Сазнала сам управо да је права тежина кита 26,6 тона и да је дугачак 13,5 метара. Грађани верују да је кит умро природном смрћу. Тренутно се ништа лоше не дешава у океану. Сви сеизмички потреси су заустављени колико ми знамо. Нико не може да тврди прави узрок смрти док се не изврши аутопсија, али као што можете и сами да закључите, то је веома тешко - рекла је она.

Истрагом је утврђено да је кит на себи имао доста шкољки. Према речима Лисе Стар, овакви китови могу на себи да носе чак 450 килограма шкољки. Како она каже, то звучи много али за животињу која је тешка као овај кит, то заправо и није пуно.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".