Ова одлука није изненађујућа ако се зна да је Бразил пре трећег кола обезбедио пласман у осмину гинала, а врло вероватно и прво место.

Бразил има шест бодова испред другопласиране Швајцарске која је скупила три, а Србија и Камерун имају по бод.

Бразил ће у петак од 20 сати играти са Камеруном, док ће се Србија састати са Швајцарском. Ова одлука Титеа највише ће обрадовати селекора Камерунаца Сонга, јер непобедиви лавови имају веће шансе да изненаде фаворизоване Бразилце.

У случају  да победе, Камеунци би за пласман у други круг зависили и од резултата меча Србија Швајцарска, у коме им одговара тријумф наше селекције, али да он не буде са више голова разлике или нерешен исход до 3:3. Победа Швајцарске значила би да "сајџије" иду у други круг.

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

Постоји опција и да Камерун и Србија такмичење у групи заврше са истим бројем бодова и идентичном гол разликом. То може да се деси ако Камерун поеди са 2:1, а Србија са 2:0. У том сучају би о другом месту одлучивао фер-плеј, а он је тренутно на страни афричке селекције која има два жута картона мање од Пиксијевих орлова.

Бразилски медији наводе да ће Тите у односу на меч са Швајцарском да промени 10 фудбалера. Селектор Бразила због повреда не може да рачуна на Нејмара, Данила и Алекса Сандра.

У стартној постави из првог тима остаће само Едер Милитао, а поред њега против Камеруна требало би да играју Едерсон, Бремер, Дани Алвеш, Алекс Тељеш, Бруно Гимараеш, Фабињо, Габријел Мартинели, Габријел Жезус и Ентони. Очекује се да ће током утакмице прилику добити и Евертон Рибеиро и Педро.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".