Жена идентификована као Елом Агбенину (34), наводно се прогурала испред стјуардесе и покушала да отвори врата авиона, али ју је у томе спречио храбри путник, док су пилоти преусмеравали авион, покушавајући принудно да слете.

Уместо у Колумбус авион је слетео на Национални аеродром Бил и Хилари Клинтон у Арканзасу, како би федерални агенти могли да преузму путницу.

Судски документи које је објавио амерички Окружни суд за источни округ Арканзаса откривају да је инцидент почео када је Агбегнину устала и стигла до задњег дела авиона. Тамо је стајала и зурила у врата све док је особље није замолило да продужи у тоалет или да се врати на своје место. Молбу стјуардеса жена је одбила и остала на истом месту, након чега се прогурала поред особља до врата и почела да вуче браву за отварање.

- Журили су у задњи део авиона да помогну. Размишљао сам о најгорем сценарију - да ће се авион срушити, иако знам да је мала вероватноћа за то - изјавио је један путник.

Други је, чим је чуо да стјуардесе помињу - отварање врата - кренуо у акцију - срушио је Агбенину на земљу и задржао је.

Према извештају, мушкарац је више пута уједен за бутину, а медији преносе да је помахнитала жена, након што је престала да уједа човека, почела да удара главом о под авиона.

Документи откривају да је за своје поступке имала бизарно објашњење, те је понављала да јој је: "Исус рекао да лети у Охајо, као и да отвори врата авиона". Жена је рекла полицији да је кренула у Мериленд да посети пастора, а извештаји додају да је путовала сама, без пртљага, а да о путовању њен муж, који је остао код куће, није имао појма.

- Лет 192 који је путовао из Хјустона за Колумбус безбедно је преусмерен у Литл Рок након што је наша посада приметила ометајуће понашање путника на лету. Локалне власти у Литл Року дочекале су авион и преузеле путницу. Авион је затим безбедно полетео и слетео у првобитно одредиште - Колумбус, Охајо - кажу из авио-компаније.

(Ладбибле)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".