ДИРЕКТОР Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић донео је одлуку о искључењу двојице ђака М. М. (18) и Н. Ж (17) након инцидента који се догодио у овој школи 9. новембра, сазнају "Новости".

Овом одлуком усвојен је предлог Наставничког већа од 23. новембра.

- Поводом насиља које се догодило у Техничкој школи у Трстенику, при чему је извршено физичко, психичко и дигитално насиље над нашом колегиницом, двојици ученика је изречена мера искључења из школе - наводи у допису директор Милан Глиџић. Решења о искључењу су јуче послата родитељима ученика.

Професорка Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н. Ж. измакао столицу, док су М. М. и И. К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

Исте вечери, професорка се пожалила лекарима и испричала шта се догодило.

Управо су дежурни лекари први алармирали полицију.

- Када су видели шта се догодило, сви су били мишљења да случај мора да се пријави, јавили су полицији и она је дошла у року од пет минута - сведочи за „Новости” професорка. - Сви су се ту професионално понели.

Боловање су лекари продужили професорки у току јучерашњег дана.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу од 23. новембра поступа по овом предмету, коме се прикључила и оштећена. У претходне две недеље о инциденту су се оглашавали Центар за социјални рад у Трстенику, Актив директора свих школа и образовних установа у том граду, бројни школски колективи и појединци.

Колектив Техничке школе је недвосмислено пружио подршку нападнутој колегиници, сматрајући да је она жртва физичког, психичког и дигиталног насиља. Можда једна од најважанијих порука подршке стигла је од Ђачког парламента Техничке школе у Трстенику, коју похађа 635 ученика. Најоштрије су осудили напад на професорку и на седници парламента сви представници 28 одељења ове школе једногласно су се оградили од починиоца насиља.

- Починиоци насиља су изоловани примери у нашој школи, већина ђака заиста има праве ставове и зна добро како се понаша у школи – ре

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".