Наиме, готово да нема славља на ком се не запевају песме Томе Здравковића - кафански музичари их описују као ванвременске, а публика као „најскупље".

Једну од својих најлепших песама „Киша је падала“ посветио је једној дами, а како је она настала, испричао је Живко Додик, Бањалучанин који је познавао Здравковића.


Додик је више пута имао привилегију да лумпује са великим Томом Здравковићем, који му је тада отварао душу и причао о свом животу.

– Сећам се да ми је једном рекао: Највише сам текстова, Жика, писао из душе, патње, боли, тешког живота. Седим у кафани, изнервирају ме, а ја кажем конобару да ми донесе блокчић и напишем песму.

Фото: репринт ТВ Новости

 

– Испричао ми је како је написао песму „Киша је падала“. Нека девојка из Зрењанина била је луда за њим, али он није марио. Једном приликом, док је био у Зрењанину, сетио се ње и одлучи да јој оде до стана. Позвони и пита је да оду на пиће ако има времена, а она му каже: Жао ми је, швалеру, касниш. Да те упознам са мојим мужем. Каже да се тад осјећао као да га је неко полило врелом водом. Сео је у аутобус, киша је падала а он је плакао као дете – испричао је.

Подсетимо, многи кажу да је водио „боемски живот" и да је одатле добијао инспирацију за музику уз коју се „пуштају сузе и разбијају чаше".

(ALOONLINE.BA)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Лепа Лукић и њена "наследница" - Ивана Ђорђевић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".