Полиција у Еквадору ухапсила је седам наоружаних нападача који су упали у болницу у покушају да убију тинејџера који се тамо лечи. Чланови банде узели су медицинске сестре за таоце и разменили ватру са полицијом пре него што су приведени, преноси ББЦ.

Сви таоци су ослобођени и нико није повређен, рекли су званичници.

Сматра се да је мета напада био 17-годишњак, познат као "Прљаво лице", члан ривалске банде који се налази на интензивној нези и опоравља се од рана од метка.

Наоружани криминалци су држали пет чланова особља као таоце више од сат времена, рекао је један од запослених за локалне новине Ел Диарио.

 

 

Видео који кружи друштвеним мрежама приказује мушкарце обучене у балаклаву како држе пиштоље и накратко гурају жену која је вриштала кроз једна од излазних врата болнице, пре него што је одвуку назад у зграду.

Други запослени у болници у граду Чоне, у западном Еквадору, рекли су да су се закључали у собе док су наоружани нападачи развалили врата у потрази за тинејџером.

- Изгледа да нису знали распоред болнице и зато су лутали по целој болници - рекао је за Ел Диарио Хомеро Андраде, представник запослених у болници.

 

 

- Хвала Богу и полицији, још увек смо ту - рекао је он.

Председник Еквадора Гиљермо Ласо такође је захвалио полицији, рекавши да је њихова интервенција спасила животе.

Председник је на Твитеру поделио снимак на коме се види да су наоружани официри спремни да уђу у зграду уочи хапшења.

Насиље банди у Еквадору је нагло порасло последњих година, укључујући језиве тактике као што је одсецање глава, а дошло је и до серије смртоносних нереда у затворима.

 

 

Аналитичари сматрају да је овај пораст насиља делимично последица ширења мексичких картела на Еквадор где регрутују локалне банде за шверц кокаина.

Председник Ласо је више пута прогласио ванредно стање откако је преузео дужност прошле године, у покушају да се ухвати у коштац са наглим порастом насиља.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".