Фудбалска репрезентација Србије у оквиру другог кола групе "Г" Светског првенства у Катару игра против селекције Камеруна.

Након пораза од Бразила у првом колу такмичења, ово је одлучујући меч за "орлове" којима једино победа одговара. Пораз од селекције Камеруна значио би елиминацију са турнира.

Иако је Србија била бољи тим на овом мечу и имала више шанси, Камерун је први постигао погодак.

Након грешке српских репрезентативаца, Камерунци су добили корнер после кога су постигли погодак.

У 29. минуту, после корнера, одбрана српске репрезентације оставила је самог Кастелета, који је са пар метара матирао је Вању Милинковић-Савића.

Међутим, српска репрезентација се није предавала и у само два минута (и то надокнадног времена!) стигли смо до преокрета. Прво је у првом минуту надокнаде Страхиња Павловић надскочио одбрамбене играче Камеруна и главом послао лопту у други угао за 1:1.

Два минута касније (45+3), Сергеј Милинковић Савић је примио лопту на врху шенсаестерца и пласирао је у доњи десни угао и 1:2 за Србију.

И у другом полувремену ''орлови'' нису стали, наставили су са нападачким фудбалом а то се исплатило у 53. минуту, неколико пасова играча Србије завршило се асистенцијом Андрије Живковића за Александар Митровића који је шутнуо лопту погодивши доњи леви угао гола Камерунаца. 3:1 за Србију!

- Ушеталиии смо се у гоооол - узвикнуо је Александар Стојановић, коментатор РТС-а у преносу.

Ипак, после ових голова Камерун није клонуо. У 63. минуту Винсент Абубакар после спорне ситуације постиже фантастичан погодак лобом српског голмана. Судија је гледао ВАР, али утврђено је да је дефанзивац Србије био најближи голману Вањи Милинковић-Савићу. 

Само два минута касније уследио је прави шок. Камерун је изједначио, а стрелац је био Чупо-Мотинг.

Подсетимо, Србија игра у формацији 3-4-2-1, у следећем саставу:

Вања Милинковић-Савић, Павловић, Вељковић, Миленковић, Лукић, Максимовић, Костић, Сергеј Милинковић Савић, Живковић, Тадић, Митровић. 

Утакмица се игра на Ал Џануб стадиону.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".