Подсетимо, претходно суђење одложено је након што је адвокат Владимир Петровић, бранилац Марка Миљковића, тражио изузеће поступајућих тужилаца Зорана Бабића и Саше Иванића због, како је навео, пристрасности. 

Петровић је тражио и изузеће тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића, Вишег јавног тужиоца у Београду Ненада Стефановића, апелационог тужиоца Томислава Килибарде и Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

Адвокат је предложио да се Миљковић подвргне полиграфском тестирању како би се утврдило да ли је учествовао у планирању ликвидације председника Србије Александра Вучића.

Фото: Петар Милошевић

 

Након захтева Петровића, Миљковић је стао за говорницу и рекао да сумња у кредибилитет тужилаца, наводећи да сумња у кредибилитет поступајућих тужилаца јер нису покренули истрагу у вези са планирањем ликвидације Вучића.

Тужилац се противио предлогу за изузеће, али је судија донела наведену одлуку.

Одлуку о изузећу свих поменутих тужилаца требало би да донесе Државно веће тужилаца пре заказаног наставка суђења.

Подсетимо, Срђан Лалић, један од тројице сведока-окривљених, открио је пред судијом да је клан припремао атентат на председника Србије и да је вођа кавачког клана Радоје Звицер за тај злочин издвојио пет милиона евра.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".