Колинда Грабар Китаровић вечерас је била у центру пажње ван терена. У први план камера и публике дошла је веч током интонирања химни две земље јер се појавила ни мање ни више него у посавској народној ношњи.

Колинда је испунила обећање које је предходно поставила на свој Инстаграм профил где је најавила да ће бодрити хрватску репрезентацију у Катару.

У том посебном издању привукла је пажњу председника ФИФА, Ђанија Инфантина, који је дошао до ње да се поздрави и загрли.

Она је свој необични "аутфит" објаснила на овај начин:

- Дрес код на свечаној платформи допушта свечано одело или традиционалну одећу односно народну ношњу. Иначе, такво је правило и у дипломатији. Народна ношња је веома прихваћен начин облачења у свечаним приликама. Тако ћете ме видети и у типичним хрватским и црвено-белим комбинацијама одела и ношњи или њеним комбинацијама, што је и изврса промоција Хрватске - рекла је Колинда за хрватске медије пре одласка у Катар.

Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner

 

 

Да воли да остави утисак на посматраче показала је и коментаром:

- Зашто се уклопити када се можете истаћи? То је вредно и за државе и за појединце.

Колинда се пре утакмице огласила из Дохе на свом Инстаграму објавивши фотографије са хрватским навијачима, а у причама је поделила и видео снимак у којем заједно са окупљеним навијачима пева "Коме би шумило море моје сиње".

Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner

 

 

Бивша председница Хрватске због пословних обавеза је пропустила прву утакмицу Хрватске на Светском првенству.

(Дневник.хр)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".