Гол Канађана чува првотимац Црвене звезде, Милан Борјан, а колико поштује земљу под чијом заставом игра, он је показао пред сам меч у Катару.

Он је загрљен са остатком екипе гласно певао химну Канаде.

Голман Канаде рођен је у Книну и више пута је био тема у хрватским медијима где је због своје изјаве означен као "звездаш који каже да није рођен у Хрватској, већ у српској Далмацији и Крајини". Писало се и о увредљивим коментарима на порталима и друштвеним мрежама које је због тога добијао.

Фото: Принтскрин РТС

 

- То много говори о њима. Вређање, претње и таква доза примитивизма. Доста пријатеља имам из Хрватске и никада нисам гледао ко је одакле. Ја ћу се увек поносити са местом свог рођења. Када сам се родио 87' године, родио сам се у Републици Српској Крајини и увек ћу се тиме дичити. Свако има право да мисли другачије. Могу да ме мрзе, могу да ме воле, али никад не могу да ми промене припадност и родно место - рекао је Борјан непосредно након жреба. Он је рођен у Книну.

Милан Борјан на данашњој утакмици брани гол канадске репрезентације, а супарник је управо селекција Хрватске.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Његова породица живи у Канади, а са 23 године је одлучио да брани боје те земље.

- Моја породица је овде у Канади тако да уживам сваки пут када дођем јер могу да их видим. Нисам их видео одређено време па сам зато срећан што сам се вратио јер нигде није као код куће - рекао је својевремено Борјан.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Он је дебитовао за репрезентацију Канаде као 23-годишњак, који је открио зашто није изабрао да наступа за репрезентацију Србије.

- Имао сам избор, да браним за Србију или Канаду. И изабрао сам на крају Канаду. Зашто? Зато што је та земља помогла мојој породици у тешким моментима и то је начин на који желим да јој узвратим на свему - подвукао је Борјан својевремено.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".