Иако је улога Емилије Попадић оно по чему је сви памтимо, мало ко зна да ова улога није требало да припадне њој!

Да ли знате да је улога Емилије Попадић, којој је „печат“ дала Светлана Цеца Бојковић, првобитно била намењена Дари Џокић? Истини за вољу, у време снимања Дара је имала тридесет и неку и могла је да бира да ли ће бити Емилија или Виолета.

Фото: Данило Цветановић

 

– Одбила сам Бољи живот, што се не зна. Требало је да играм једну од главних улога. Не знам како то да објасним. Радила сам много у позоришту и уопште нисам била свесна коју ће гледаност имати та серија. Не кајем се ни због једног поступка, тако је требало да буде – открила је Дара, гостујући у једној емисији.

Фото: В. Данилов

 

Популарност је стекла захваљујући бројним другим улогама, што на позоришној сцени, што пред камерама, а последњих месеци део је два велика телевизијска пројекта ‒ „Тајне винове лозе“ и „Радио Милева“.

Дара Џокић провела је две и по деценије у браку са Богданом Тирнанићем, који је важио за „бритко перо“ српског новинарства. Његову смрт, 2009. године, никада није преболела. „Удала се данас. Не брини, срећна је“, написала је 2018. године уз фотографију на којој је њихова ћерка Јована у венчаници. Сви су схватили да је емотивну поруку упутила покојном супругу.

Сведоци дешавања у уметничким круговима осамдесетих тврде да су се Дара и Тирке заљубили на први поглед, чим су се упознали у Клубу књижевника.

– Појавио се тачно када је требало. Ја сам га упознала тако што сам га читала и нисам ни сањала да ћу се заљубити. Била сам млада, доста тога ме је научио и рекла бих да ме је на неки начин довршио. Умела сам да препознам оно што мени треба у животу. Научио ме је шта је слобода мишљења и да је суштина у томе да имаш свој угао, и да је начин на који ти посматраш ствари оно што је драгоцено – испричала је.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".