Након 12 година и преко 4.500 дана фудбалска репрезентација Аустралије је остварила победу на Светском првенству. Минималним резултатом "кенгури" су савладали селекцију Туниса и постоје реалне шансе да се пласирају у нокату фазу Мундијала. 

Јунак ове дуго очекиване победе Аустралије је Мичел Дјук који је у 23. минуту утакмице постигао фантастичан погодак главом. Центарфор "кенгура" се одлично снашао у не тако повољној ситуацији јер је био окренут леђима противничком голу.

 

 

Испоставиће се да је овај погодак једини на утакмици и злата вредан за прекидање голгетерског поста Аустралије. 

Током прославе овог поготка, Дјук је рукама гестикулирао ка трибинама слово Ј. Иако су се многи запитали шта му то значи, сада је откривено. 

Фото: Танјуг/АП

 

Прича која се крије иза ове прославе је јако симпатична и емотивна. Наиме, Дјукова прослава била је посвећена његовом 6-годишњем сину Џексону за кога је нападач "кенгура" веома везан. 

 

 

Наиме, када се Дјукова жена порађала, он није могао да присуствује порођају јер је играо утакмицу на скроз другом крају света. Она се порађала у Енглеској, а он је тада играо за јапански тим. 

Од тада се овај нападач, који је целу каријеру провео у Азији, не одваја од свог сина, па га је повео у Катар заједно са остатком породице.

Фото: Танјуг/АП

 

Репрезентација Аустралије налази се у групи Д заједно са екипама Туниса, Француске и Данске. Последњу утакмицу "кенгури" играју против селекције Данске и то ће вероватно бити одлучијући меч о томе који ће од ове две екипе проћи у наредну фазу такмичења. 

 

Standings provided by Sofascore

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".