У СРБИЈИ ће данас бити умерено до потпуно облачно и суво време, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током јутра местимично магла и слаб мраз. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Увече на западу и југозападу местимично са кишом, у планинским пределима са снегом уз формирање мањег снежног покривача. Најнижа температура од минус два степена до три, а највиша дневна од шест до 10.

У Београду током јутра магла и слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно и суво. Ветар слаб, северни и северозападни. Најнижа температура од нула до три степена, а највиша дневна око осам.

Температура у већем делу Србије овога јутра, према мерењима у шест сати, била је испод нуле. Најхладније било је у Сјеници (-5), док је најтоплије јутро освануло у Београду и Нишу где је жива у термометру била један степен изнад нуле.

- У току јутра у нижим пределима, по котлинама и долинама река местимично магла и слаб мраз. Ново наоблачење с кишом, на планинама са снегом очекује се вечерас, прво на југозападу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима. У неделју у планинским пределима стварање/повећање висине снежног покривача за 5 до 10 цм. У нижим пределима на југу и југоистоку Србије киша ће краткотрајно прећи у суснежицу и снег касније после подне и увече. Почетком наредне седмице (28 - 29. новембар) углавном суво, а у кошавском подручју очекује се појачање југоисточног ветра - најавио је РХМЗ.

У Србији данас је на снази жути метео аларм због магле, што значи да време може бити потенцијално опасно.

Фото: РХМЗ принтскрин

 

 

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - објашњавају из РХМЗ.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".