Бју Блејк је уживао пливајући у базену код куће када га је питон дугачак 3 метра зграбио, рекао је његов отац локалној радио станици.

Дечак и питон, који је и даље био обмотан око малишана, извучени су из базена од стране његовог деде, а дечаков отац Бен ослободио га је од животиње. На сву срећу, дечак се осећа добро и избегао је смрт са само лакшим повредама.

- Једном смо очистили крв и рекли му да неће умрети јер није отровна змија... он је заправо био прилично добар - рекао је његов отац Бен за радио станицу 3АВ у Мелбурну у петак, говорећи о инциденту који се догодило дан раније.

- Он је прави борац - додао је Бен, рекавши да ће породица, која се налази у приобалном граду Бајрон Беј у Новом Јужном Велсу, пратити ране од угриза у потрази за знаковима инфекције.

Без обзира на срећан крајњи исход, драматични догађај је ипак био прилично "искушење", рекао је он.

- [Дечак] је само шетао по ивици [базена]... и убеђен сам да је питон на неки начин мировао тамо и само чекао жртву да наиђе... а Блејк је био жртва. Видео сам велику црну сенку како излази из жбуња и пре него што су погодили дно, била је потпуно омотана око његове ноге.

Дечаков 76-годишњи деда Алан скочио је у базен и "предао" дечака и змију дечаковом оцу Бену.

- Нисам мали мушкарац... па сам га пустио у року од 15-20 секунди - рекао је Бен.

Бен је затим држао питона око 10 минута док је очајнички покушавао да смири своју децу и свог оца, пре него што је пустио змију назад у природу.

- Вратио се на место злочина, неваљала ствар.

Бен је такође навео да су питони сасвим природна појава у тој области, око 8 сати северно од Сиднеја, рекавши "види... то је Аустралија".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".