Ипак, осим о успешним учешћима на фестивалима и наградама, "ТВ Новости" писале су далеке 1998. године и о њеном сукобу са колегиницом Леонтином Вукомановић, којој није пријала Мајина искрена критика на рачун њеног певања.

Шта је све тада Маја испричала о Леонтини, својој каријери, али и приватном животу, прочитајте у тексту који преносимо у целости:

Бурно лето Маје Николић крцато је наградама и по неком афером. Много има недоумица о њеном приватном животу, али и успесима који је прате. Због тога смо је сачекали у Херцег Новом, на "Сунчаним скалама", где се обрела овенчана првим местом на Свеславјанском базару. Следећи тај успешан поход, Маја и на "Скалама" осваја награде - треће место, то јест Бронзану сирену и награду за интерпретацију! Али, уместо да тријумфује, Маја нам са нелагодношћу објашњава да јој је непријатно што награда за интерпретацију није припала Екстра Нени. Јер, Маја сматра да је колегиница имала певачку песму, док је њена више играчка, темпераментна. Наравно, оцена стручног жирија јој прија, што се не моће рећи и за малициозност Леонтине, која је недавно дошла до изражаја на РТВ Пинк. Но, кренимо редом...

После Медитеранског фестивала у Будви, оргнизовано је гостовање на ружичастој телевизији, где је Ивана Бојић разговарала са Мајом, Леонтином, Тањом Бањанин, Аном Станић, Жељком Јоксимовићем, Тањом Јовићевић и Кајом. У тој емисији Леонтина није могла да истрпи коментар да је лоше певала и да је песма "Далеко" копија Мадониног хита "Frozen". После Мајине искрености, уследило је незванично "скидање" са телевизије.

Фото: З. Јовановић

 

- Проблем је у томе што Леонтина мисли да има право да о свему одлучује, зато што има високо  музичко образовање. Е, мене Леонтина не може да забрани. Она никог не воли. Себи је дала право да као музички поткована одређује ко може да пева и ко може да буде на телевизији. Засметала јој је моја искреност. Ја сам позната као особа без длаке на језику. Моје мишљење је да је она незаслужено добила прву награду у Будви и да је то заправо давање поена на основу прошлогодишњег успеха са песмом "Утеха". Ми нисмо биле у директној конкуренцији, тако да је моје мишљење није било изазвано љубомором. Рекла сам да је сваки лош оригинал бољи од добре копије. Испада да је песма "Далеко" нови текст на познати аранжман. Њој није било чак ни по вољи организација фестивала. Критиковала је Станка Црнобрњу. Ја сам морла да реагујем, јер сматрам да су организатори били више него коректни. Имала сам моралну обавезу да то урадим, јер је Макса Ћатовић обезбедио лекара и превоз, када сам повредила кључну кост. Сви су бринули о мени. Леонтини је сметао и "мониторинг", јер наводно није добро чула музику. Ја сам и то прокоментарисала, рекавши да је нама професионалцима, који имамо километражу у живим наступима то најмањи проблем. И како смо сви добро чули сем ње?

Маја је желела да ову емисију сними, како би проверила да ли је можда у нечему претерала. Исту емисију желели су да виде и неки гледаоци, међутим, учињен је преседан и није било репризирања. Ивана Бојић је истрпела критике што није "бранила" Леонтину, а Маји су људи из "Ситирекордса" јавили да је стављена на лед. Уследила је и освета. Следећег дана у "Добродошли" Леонтина је поспрдно причала о Мајином стајлингу, црвеној хаљини и белим ципелама.

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Што се тиче мог одевања, ја могу да се похвалим да о том брине креатор Верица Ракочевић, тако да те критике заправо иду на њен рачун. Жао ми је што је Леонтина то причала када ја нисам била присутна. Вероватно је знала да бих јој на прави начин одговорила.

Многи су помислили да је Мајина нова плоча била планирана да изађе у "Ситирекордсу" и да је то разлог овог препуцавања?

- А не, у комбинацији су били само "Комуна" и ПГП РТС и ја сам се ипак одлучила за моју стару кућу. Остала сам верна онима који су свих ових година веровали у мене.

Да вера у Мајине квалитете није била без основа, види се и по успеху који је недавно постигла у Одеси и Саратоги. Прво место и шест хиљада долара представљају наставак традиције да на Свеславјанском базарау наши певачи освајају награде. Ове године, међутим, Маји је за длаку измакао и Гран При, што износи десет хиљада долара!

Фото: репринт ТВ Новости

 

- Испоставило се да и тамо има "лобирања". Победила је Украјинка, али не бољим певањем. Искрена да будем, ја сам презадовољна првим местом, али Гран При не би био на одмет. Он је додељен "по кључу" представници земље домаћина. Колико се то намештало, види се и по томе што је наш члан жирија, Мики Јевремовић, успео да утиче на жири да смањи поене Украјинки, јер су јој некритички давали максимум. Тако је сада званичан податак да је она два бода испред мене. Некада бих се због тога нервирала. А сада могу само да се задовољно насмешим. Јер мој Гран При је мој син Ноле...

Прича о приватном животу изазива на Мајином лицу блажен осмех. Очи јој зацакле, додуше у питању су љубичаста контакт сочива.

- Морам да признам да сам се рођењем сина Новака много променила. Некада сам била охола и уображена. Али, и то је разумљиво, јер сам од петнаесте године на естради. Била сам дете. Сада имам 23 године, и даље сам млада, али и зрела и одговорна. Све одлуке које доносим су моје, а ових дана имам и те како много тема за размишљање и одлучивање.

Фото:Јутјуб принтскрин/Пинкове звездице

 

Гостовање у Русији и Украјини било је више него плодоносно. Тамо је мају запазио Ирац Шеј Хенеси, менаџер Дарена Холдена. Они су Маји предложили да дође у Даблин и са Дареном сними један дует. Потом би уследила и заједничка плоча, као и учествовање на фестивалу у Лос Анђелесу. Има и других људи из светског шоу бизниса који јој предлажу сарадњу. Између осталих, једна дискографска кућа из Грчке, у којој су се одушевили Мајиним снимцима песама "Одлази", Чолине "Да ти кажем шта ми је" и дуета Слађане и Дада "Принцеза". Затим, продуценти "Колумбија Рекордса" такође предлажу Маји да снима за њих. Познато је, наиме, да је прву плочу за ту кућу снимила Мараја Кери. Све те предстојеће обавезе умногоме одвлаче Мају од куће. Она се у међувремену са родитељима и петнаестомесечним сином преселила из Ниша у Београд. Брат Марко студира бубњеве и соло певање у Грацу. А муж, Мирко Шћепановић? Где је он?

- Он је остао у Подгорици. Ми се нисмо развели. Једноставно смо схватили да имамо различите менталитете. Он је професионални музичар и своју каријеру гради у Црној Гори. Ја сам амбициозна и никако нисам могла да прихватим да будем студијска певачица, која ће певати пратеће вокале црногорским певачима. Нас двоје смо у модерном браку и наш син Ноле има оба родитеља. То што не живимо заједно не значи да се мрзимо.

Фото: Н. Скендерија

 

Постоји ли разлог зашто се Маја никад није сликала за новине заједно са Мирком?

- Како да не! Пошто сам у брак ушла млада, сматрала сам да тај интимни део мог живота треба да буде само мој. Нисам хтела попут неких певачица да се појављујем на насловним странама са првим, другим, трећим... осмим мужем! Ја сам дакле и даље удата, само што због његове музичке сујете и моје амбиције живимо одвојено.

Занимљиво је да певач Дарен Холден предлаже Маји да узме двојно држављанство, јер јој је прадеда био Ирац, и тако са њим учествује на Песми Евровизије. Зар не би било једноставније да се за њега уда и тако легално оде на такмичење, које ће нашим певачима по свој прилици и наредних година бити недоступно?

- Ха, ха, сјајна идеја, али нестварљива. Запамтите, ја сам удата и не намеравам да то поново радим. Па нећу ваљда да будем бигамиста!

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај текст је изашао у "ТВ Новостима" 29. јула 1998. године.*

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".