Сви до једног, представници 28 одељења ове школе, коју похађа 635 ученика, били су  једногласни у оцени да стоје уз своју професорку и да се ограђују од понашања три виновника тешког инцидента 9. новембра.

- Починиоци насиља су изоловани примери у нашој школи, већина ђака заиста има праве ставове и зна добро како се понаша у школи – речено је на састанку Ученичког парламента Техничке школе. - Најоштрије осуђујемо поступак тројице ђака.

Фото: Твитер принтскрин/@ZoranIl77273998

 

 

И представници трећег разреда, вршњаци И.К. (17), Н.Ж. (17) и М.М. (18) нису хтели да стану иза понашања које се десило у њиховој учионици.

- Ово је заиста значајно мишљење, јер долази управо од самих ученика, а они су се изјаснили да просто та три ђака нису показатељ понашања свих генерација ове школе и да ти ђаци нису њихови “представници”- наводи извор “Новости” из школског колектива.

Наставничко веће Техничке школе раније је ове недеље предложило да се искључе два од три ученика умешана у инцидент. Казну ће извесно избећи И.К. (17), који је снимао професорку, јер се исписао из школе, док су за искључење предложени Н.Ж. (17), који је измакао столицу, као и и М.М. (18), који је снимао инцидент.

У међувремену, на делу су покушаји да се предлог за искључење поништи. Наиме, незванично из извора блиских Техничкој школи у Трстенику, “Новости” су прве јуче сазнале и објавиле, да родитељ једног од ученика, виновника инцидента, размишља да тужи школу. То би био четврти покушај "минирања" васпитно-дисциплинског поступка.

Како нам је потврђено у Основном суду у Трстенику, али и у Привредном суду у Краљеву, званичне тужбе, још нема у евиденцији. Саговорници "Новости" у колективу, који је једногласно подржао колегиницу, не искључују могућност да до тужбе дође, уколико се усвоји предлог о искључењу.

- Имали смо код ученика И.К (17), који је снимао инцидент у учионици, исписивање из школе дан пре доношења одлуке Наставничког већа - наводе саговорници “Новости”. - За њега је предложено искључење, али је чињеница да ће се према Правилнику о васпитно-дисициплинској и материјалној одговорности ученика, предлог уколико се усвоји, само навести у преводници.

Овом покушају да се избегне казна, претходила су још два. Прво се догодило, како су “Новости” откриле, да је отац Н.Ж. (17), ученика који је измакао столицу професорки Марији Стевановић, приложио медицинско мишљење о психичким тегобама свог сина. Потом је, како су “Новости” сазнале, уочи последње седнице Наставничког већа, родитељ обавестио школу да не може да присуствује заседању дисциплинске комисије, јер мора у болницу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".