Из полиције најављују да се тражи још осумњичених за кријумчарење наркотицима у међународном ланцу.

- Заједничком акцијом службеника Управе полиције и Управе прихода и царина, у сарадњи са полицијским службеницима Републике Албаније и координацији са Вишим државним тужилаштвом Црне Горе и надлежним државним тужилаштвом Републике Албаније, реализована је вишемесечна међународна активност кодног назива Порт у Црној Гори, а кодног назива Консистенца у Републици Албанији.  Ова акција резултирала је запленом око 430 килограма  опојне дроге кокаин  и лишавањем слободе десет особа, држављана Републике Албаније, због постојања основа сумње да су починили кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Полицијски службеници су предузимајући мере и радње из своје надлежности, а уз примену мере тајног надзора у односу на објекат, заједно са албанским колегама реализовали горе наведену активност и том приликом на територији Републике Албаније запленили око 430 килограма  опојне дроге кокаин, уличне вредности око 40 милиона евра. Такође, овом приликом заплењено је више комада оружја (три пиштоља, три аутоматске пушке и већа количина муниције различитог калибра), три возила и око 20 хиљада евра.

Фото: Управа полиције

 

Наиме, 7. јула 2022. године у Луку Бар из луке Буенавентура – Цолумбиа, бродом „Монте Цервино“ допремљен је контењер у којем се налазило органско ђубриво распоређено на 20 палета. Предметни товар је кроз Црну Гору био у транзиту, док је крајња дестинација била Република Албанија.

Службеници Управе прихода и царина су на основу својих царинских овлашћења извршили отварање контејнера и истовар робе, где на лицу места са расположивом опремом нису могли утврдити тачан хемијски састав пристигле робе о чему су обавестили службенике Управе полиције.

Службеници Управе полиције су након утврђеног хемијског састава од стране Форензичког центра, у сарадњи са полицијским службеницима Републике Албаније, а у координацији државног тужиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици и надлежног тужиоца Републике Албаније, спроводили меру тајног надзора – праћење превоза и испоруке предмета кривичног ђела (контролисану испоруку).

Фото: Управа полиције

 

- Ова активност је јуче, уз активно учешће припадника црногорске полиције, резултирала запленом 595 џакова органског ђубрива, за које се основано сумња да се у њима налази око 430 килограма опојне дроге кокаин и лишавањем слободе десет лица на територији Албаније, док се одређени број лица још увјек потражује, закључује се у саопштењу Управе полиције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".