Неда Украден је једна од највећих звезда бивше Југославије, а данас је позната и по многим денс хитовима.

Током своје богате каријере коју су обележили многобројни хитови сведочила многим значајним догађајима и упознала велике људе.

Фото: АТА имагес

 

О детаљма из приватног живота који су оставили неизбрисив траг на њу често је причала, а објавом своје аутобиографије ''Зора је сванула" присетила се детињства и одрастања уз строге родитеље, бившег супруга као и дружења са Јосипом Брозом Титом. 

- Да пева Титу, није могао свако. Извођаче су бирали директори радио-телевизија и маршалат. А ја, тада студент на Филозофском факултету у Сарајеву, одакле су концем шездесетих година кренуле демонстрације против тадашњег руководства, па и Тита, у којима сам и ја учествовала. Ипак сам тај позив да певам пред Титом и његовим гостима, руководиоцима, доживела као велику награду и дочекала га са огромном тремом.

Фото: Архива Новости

 

Ноге би нам се одсекле кад бисмо изашли пред њега - испричала је Неда једном приликом присећајући се првог сусрета:

- Први пут, то се десило у Дрвару 1972. године на тридесетогодишњицу Десанта на Дрвар. Ту је било још певача и ансамбала, али сви смо исто осећали. За нас је Тито био човек из читанке. Успешан државник који је од једне неразвијене и ратом уништене земље створио респектабилну средњоевропску развијену земљу, чијем су се пасошу сви клањали и који ми је омогућио срећно детињство, младост, школовање, путовања, живот пун сигурности, без граница које сада на сваких 200 километара имамо - рекла је Неда којој је била част и привилегија да запева пред тако значајном личношћу истакавши какав је утисак на њу оставио:

- Тито је био господин, велики господин. Шмекер човек. Ови други само нешто пију, жваћу, млате оним есцајгом. А он све на нивоу - закључила је певачица, преноси "Story".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума Весне Галиот Гале

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".