Посебно је важна када желимо да оставимо добар утисак, на пример на разговору за посао или приликом јавог наступа. Тада треба да будемо сигурни, самоуверени.

Ево које видове невербалне комуникације треба да избегавате ако желите да оставите добар утисак:

Додиривање лица

Када током разговора додирујете лице, показујете знаке нервозе, анксиозности, недостатка контроле и сумње у себе. По правилу, додиривање лица друге особе је гест блискости и наклоности, али додиривање сопственог лица значи скривање правих емоција, што се опет може схватити као несигурност, страј, неспремност.

Фото: Профимедиа

 

Склапање руку или преплитање прстију

Иако многи мисле да склопљене руке или испреплетени прсти дају снажан и ауторитативан изглед, заправо је супротно. Склапање руку и прстију током разговора одаје утисак да сте узнемирени, нервозни, колебљиви, забринути и несигурни у себе, напети.

Укрштање ногу док стојите

Овај покрет одаје да нисте сигурни у себе. Укрштање ногу током разговора или јавног наступа може да одаје утисак као да сте уплашени или забринути.

Фото: Профимедиа

 

Руке иза леђа

Ако прекрстите руке иза леђа док разговарате са неким, ово је лош сигнал. Саговорнику се може чинити да покушавате да прекинете комуникацију или да се понашате као превише смели и ауторитативи. Такође може да значи да не верујете особи с којом разговарате, преноси "Ало".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".