- Пацови су мале животиње и не плаше се полиције. Тешко је заштитити дрогу од њих - саопштио је суд у држави Утар Прадеш.

Суд је затражио од полиције да као доказ покаже заплењену дрогу, а судија Сањаи Цхаудхари навео је чак три случаја у којима су глодари уништавали заплењену марихуану. Радило се о залихама које је требало да се користе као докази на суду у случајевима трговине дрогом.

У једном од налога, када је суд тражио од полиције да покаже заплењену дрогу, наведено је да су пацови појели 195 килограма канабиса. У другом случају, у вези са 386 кг дроге, полиција је поднела пријаву у којој се наводи да су „нешто“ канабиса „појели пацови“.

Судија Чаудхари је рекао да је око 700 кг марихуане коју је полиција запленила ускладиштено у магацинима полицијских станица у округу Матхура и да је сва дрога "у опасности од пацова".

Утицај канабиса на глодаре

Он је истакао да полиција није стручна за решавање овог специфичног проблема и саветовао да се заплењени лекови убудуће заштите од „неустрашивих глодара” како би се, уместо у полицијским магацинима, продавали истраживачким лабораторијама и медицинским компанијама. , а приходи иду у државни буџет.

Индијски медији подсећају да је 2018. године осам аргентинских полицајаца отпуштено након што су окривили мишеве за нестанак пола тоне канабиса из полицијског складишта. Али стручњаци су оспорили њихову тврдњу, рекавши да животиње „тешко могу да замене храну лековима” и да би у том случају у магацинима било много угинулих глодара.

Студија из 2019. открила је да су лабораторијски мишеви "постали мање активни и да им се телесна температура смањила" након конзумирања теста натопљеног канабисом.

Полиција у источној држави Бихар је 2017. окривила пацове за конзумирање хиљада литара заплењеног алкохола, годину дана након што је држава забранила продају и конзумирање алкохола.

(Индех)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".