Бебе су рођене у САД, а поносни новопечени родитељи назвали су њихово рађање "запањујућим, дивним" искуством. У Националном центру за донирање ембриона верују да су ово ембриони који су били најдуже замрзнути, а који су дали - живорођене бебе.

Лидија и Тимоти Риџвеј рођени из ембриона који су замрзнути у време када је Џорџ Буш Старији био амерички председник, а Џон Мејџор британски премијер.

Ембриони су првобитно били намењени анонимном брачном пару и чувани су у посебној лабораторији под посебним условима пре него што су донирани Националном центру 2007. године, пренео је Си-Ен-Ен.

Филип Риџвеј, отац близанаца, имао је пет година када су ембриони створени и рекао је - Има нешто запањујуће у свему овоме. Имао сам пет година када је Бог дао живот Лидији и Тимотију и он од тада чува тај живот. У извесном смислу, они су наша најстарија деца, иако су наша најмлађа деца.

Донор јајних ћелија била је тада 34-годишња жена, а отац је тада имао 50 година.

Филип и Рејчел Риџвеј имају још четворо деце узраста од две до осам година.

- Ово је нови рекорд у смислу ембриона који су били најдуже замрзнути, а резултирали рођењем - рекао је Марк Мелингер из Националног центра за донирање ембриона.

Моли Гибсон је рођена 2020. из ембриона који је био замрзнут 27 година, а пре тога „рекорд је држала њена сестра", рођена из ембриона који је био замрзнут 24 године.  

(NEWS.SKY)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".