Јаја

Стручњаци тврде да јаја могу бити изузетно корисна у спречавању преједања, односно гојења. Једно јаје садржи шест грама висококвалитетних протеина и пет грама масти (од којих је већина незасићена). Наравно, и протеини и масти ће вас учинити ситим.

Фото: Профимедиа

 

Пистаћи

На другом месту препоручених намирница су пистаћи. У једном истраживању учествовале су жене које су током 12 недеље конзумирале 44 грама пистаћа за доручак и оне које их нису јеле (оне су биле контролна група). Резултати су показали да пистаћи нису изазвали повећање телесне тежине. Примећено је повећање осећаја ситости.

Суве шљиве

Суве шљиве су препуне материја које штите здравље костију. Осим тога, истраживање је показало да су људи коју су јели суве шљиве били мање гладни и укупно уносили мање калорија у односу на оне који су јели друге врсте намирница. Суве шљиве су воће са ниским гликемијским индексом које садржи природна влакна.

Фото: Профимедиа

 

Нар

Нутриционисти тврде да је нар практична намирница захваљујући којој ћете бити сити током празничне сезоне. Нар садржи дијетална влакна и антиоксидансе који ће ојачати ваш имунитет током зимских месеци.

Грчки јогурт

Конзумирање грчког јогурта такође може помоћи у регулисању тежине. Нутриционисти сматрају да је комбинација грчког јогурта, воћа и орашастих плодова идеална јер ћете у организам унети много протеини и влакана.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".