Легендарни Пурке, редитељ чији се опус убраја у најзначајније и најпоетичније на овом, али и на европском поднебљу, који је својим духом и шармом и данас један од наших најмлађих стваралаца и суграђана, рођен је 6. маја 1924. у Чачку.

Није био ни шездесетоосмаш, иако су му због његових филмова стављали етикету дисидента, није ишао на демонстрације и грађанске протесте, а у својим филмовима критиковао је све режиме. У 20 играних остварења (међу којима су ремек-дела, театрологија "Девојка", "Сан", "Јутро" и "Подне", којом је освајао награде на највећим светским фестивалима, "Павле Павловић“, који је био „бункерисан“ и цензурисан…), у 20 биографских, пет ТВ и преко 50 кратких филмова, као и у 12 књига, више од стотину прича и у три драме, њега је, заправо, како каже, увек занимала човекова срећа и љубав.

Био је ожењен глумицом Миленом Дравић. Развели су се после неколико година заједничког живота, а Пуриша је отворено причао да никада није прежалио тај крах брака и растанак са лепом Миленом.

- Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић, рекао је својевремено Пуриша причајући о бившој супрузи увек све најлепше.

(Новости)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".