- Мој син се не плаши никога и имам осећај да ће се вратити из Катара са Светског првенства као победник -  поручила је Десанка Стојковић (82), мајка селектора фудбалске репрезентације Србије Драгана Стојковића Пиксија (57).

- Имам неко поверење, неко осећање да може да успе. Он је такав... Или да буде најбољи или нема даље... Изљубила сам га и пожелела му срећу и да победи. Да се врати као победник. Ако победиш, бићеш уздигнут. Ако не победиш, има новине да те укаљају... Да те направе на ништа. Ми смо такви - рекла је Десанка Стојковић.

Србија ће први меч у Катару одиграти 24. новембра против Бразила, а Стојковић је мајци рекао да се не плаши ни "кариока" ни осталих ривала на Светском првенству.

- Каже ми: "Ја се не бојим никога. Ко је бољи, нека победи. Ако су бољи, нека нас победе. Сви имамо жеље, и они и ми." Он зна да наш народ много воли фудбал, али каже да не зна како изгледа кад се уђе тамо у "шуму". Сећам се кад је био у Јапану, дао гол са клупе, тамо где седи. Обучен у одело, ципеле. Шта си, рекох, то урадио? Каже: "Да им покажем како се игра." Играчи га сад слушају и добри су - рекла је Пиксијева мајка.

Десанки Стојковић је омиљени фудбалер Александар Митровић, најбољи стрелац у историји нашег националног тима.

- Онај што се повредио му је најбољи. Онај што је први кад је реклама. Он кад се насмеје, милина да га гледаш. Кад је био повређен, Драган је ишао из Београда авионом да га посети - изјавила је Десанка.

Код сина јој смета само једна ствар.

Фото: ФСС

 

- Много се секирам јер много лети. Нон-стоп је у авиону. Хиљаду авиона сам отплакала, чини ми се. Јавља се увек кад негде стигне.

Гледа утакмице

Десанка је открила да воли да гледа фудбалске утакмице, не само репрезентације већ и иностраних лига.

-  Волим да гледам утакмице. И репрезентацију и ове стране екипе. Мој покојни супруг их није пропуштао. И данас гледам. Кад су победили Португал, била сам најпоноснија. Да сам млађа, ишла бих у Катар, али не могу, имам 82 године - истакла је Десанка Стојковић.

(Информер)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".