Наша позната глумица Даница Максимовић има филмски невероватно детињство, али и остатак живота, који је био препречен са доста проблема и једном огромном трагедијом.

Даница је у раном детињству остала без оба родитеља. Како да то није довољно само по себи, начин на који се све издешавало је направио да ова трагедија буде још већа.

Фото: О. Радошевић

 

- Тата је настрадао тако што су га претукли насмрт, а мама је преминула у року од три дана. Изгубила сам оба родитеља, што је тешко, као да вам је неко посекао корен – испричала је Даница.

Уз све те немиле околности које су је пратиле као мала, док је одрастала, имала је још један велики баксуз. Као девојчица упала је и у креч, што је вукло и здравствене проблеме.

Фото: В. Данилов

 

То је све оставило трага, па је због целокупне тешке ситуације Даница касније током живота утеху почела да тражи у алкохолу. Тај порок јој је по сопственом признању доста тога уништио, али је захваљујући једној од најлпеших ствари на свету успела да се извуче из канџи алкохолизма.

Фото: Алекса Станковић

 

Та лепа ствар се зове љубав. Љубав коју су њен невенчани супруг, али и син Милош Лолић, иначе успешан редитељ, осећали према њој и због које су урадили све што је било потебно да Даници помогну на прави начин у најтежим моментима. Проблем са алкохолом је сад далеко иза славне глумице, која је тада, осим од супруга и сина, потражила и стручну помоћ.

- Веома је битно да кад скренеш с пута, знаш да се вратиш на колосек и да нађеш у себи снаге. Ја сам кратко била у том проблему, није то код мене дуго трајало. Била сам спортиста, мој организам се бунио против тога, али сам улетела у замку, нисам ни била свесна – отворила је душу Максимовићева.

Ипак, у једном тренутку уз велику љубав и подршку најближих Даница је на неки начин дошла себи и кренула да иде у добром правцу.

Фото: Архив Новости

 

- Онда сам се освестила, и хвала милостивом Богу, поред себе сам имала своју породицу, љубав свих, и своју мајку, и своје дете и сестру. Наравно, тражила сам стручну помоћ, јер стварно је најважније да се кад имате проблем обратите на праву адресу. Треба да промените цео режим живота, да избегавате друштво које конзумира алкохол, да бисте се извукли док не станете на ноге – каже Даница.

Сада је прошло доста година од када је решила проблем и каже да би увек помогла некоме ко је у сличним недаћама да се избори са свиме.

- Ово говорим с дистанце од скоро 20 година, али увек ћу неким саветом помоћи свима који се нађу у тој ситуацији. Треба да будеш храбар, да погледаш себе у огледало и да питаш шта хоћеш од свог живота. Треба пронаћи нове и праве вредности, и ићи даље - рекла је глумица својевремено.

(Стори/Пулс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума глумице Тање Бошковић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".