Власти привремених институција у Приштини одложиле су примену одлуке о кажњавању оних који нису извршили пререгистрацију возила са српских на таблице тзв. Косова за 48 сати.

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти објавио је то синоћ на Твитеру.

Одлука је донета на захтев Сједињених Америчких Држава, а Курти се тим поводом захвалио америчком амбасадору Џефу Ховенијеру на посвећености и ангажовању.

- Прихватам његов захтев за 48-часовно одлагање изрицања казни за нелегалне КМ (и друге) аутомобилске таблице. Срећан сам што ћу радити са САД и ЕУ на проналажењу решења у наредна два дана - навео је Курти на свом налогу на Твитеру.

Амбасадор Ховенијер је објавио кратко саопштење да су САД, како је рекао, забринуте што лидери тзв. Косова и Србије нису постигли споразум о решењу тренутне кризе на Косову и Метохији.

- Питали смо владу (тзв.) Косова да одложи за 48 сати примену и дозволи ЕУ и САД да се убудуће ангажују у проналажењу решења - навео је он.

У Бриселу су јуче одржани преговори Београда и Приштине у којима су учествовали председник Србије Александар Вучић и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти. Иако је Вучић прихватио предлог ЕУ за деескалацију ситуације, Курти је тај предлог шефа европске дипломатије Жозепа Бореља одбио.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".