Председник Србије Александар Вучић и премијер тзв. Косова Аљбин Курти учествоваће данас у Бриселу на хитном састанку на високом нивоу у оквиру Дијалога Београда и Приштине који је сазвала ЕУ у покушају да се спречи ескалација и тензије на терену.

У фокусу хитног састанка биће проналажење излаза из актуелне кризе и избегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, са акцентом на питање регистарских таблица, саопштила је Европска служба за спољне послове (ЕЕАС).

Домаћин састанка је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ уз подршку специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака.

Фото: Профимедиа

 

Борељ је пред састанак поручио да је за данас заказао хитан састанак са Куртијем и Вучићем и да је потребна нормализација односа Београда и Приштине

- Потребна нам је деескалација ситуације. Да престанемо да идемо од перманентног управљања кризом и уместо тога кренимо у нормализацију односа - поручио је Борељ на званичном Твитер профилу.

Подсетимо, Приштина је најавила да ће 21. новембра почети наплаћивање казни од 150 евра за власнике возила са регистарским таблицама градова на тзв. Косову издатим у Србији које нису заменили таблицама РКС.

Представници међународне заједнице су затражили од Приштине да примену одложи за десет месеци, што су власти тзв. Косова одбиле.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".