Приведени су осумњичени за помагање једном од учесника у бомбашком нападу 13. новембра, рекла је портпарол главног бугарског тужиоца Сика Милева, не наводећи њихову националност.


Они се терете да су пружили логистичку помоћ у бекству другом главном осумњиченом за напад у Инстанбулу, рекла је Милева, не наводећи да ли је осумњичени и даље на слободи, пренео је АП.

Агенција Анадолија известила је данас да је антитерористичка полиција у Истанбулу ухапсила још осам људи осумњичених да су помагали онима који су извршили бомбашки напад.

Турски суд у петак је одредио задржавање у притвору за 17 осумњичених до почетка суђења, оптужујући их за покушаје против јединства државе, убиства с предумишљајем и покушаје убиства.

Суд је пустио још тројицу осумњичених из притвора до почетка суђења, пренео је АП.

Тужиоци су око пет сати испитивали главну осумњичену за напад Ахлам Албашир, Сиријку која је оптужена да је оставила бомбу напуњену ТНТ-ом на авенији Истиклал.

Она је признала да је оставила торбу у којој је била експлозивна направа на уличној клупи, али је тврдила да није знала шта је у њој.

Очекује се да ће датум суђења бити одређен након што тужиоци припреме оптужницу, што би могло потрајати месецима.

У бомбашком нападу на истанбулску авенију Истиклал 13. новембра погинуло је шест особа, укључујући двоје деце, а више од 80 особа је повређено.

Турске власти су за експлозију оптужиле забрањену Курдистанску радничку партију, као и групе сиријских Курда које се доводе у везу с њом.

Групе курдских екстремиста негирале су умешаност у тај напад, подсетила је америчка агенција.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".