Са наших простора је два концерта са плаћеним улазом у топ 10 најпосећенијих, а од 5 европска, два су одржана у Београду.

Цецин концерт на Ушћу је девети најпосећенији концерт на свету, а пети европски. Ражнатовићева је успела да привуче чак 150 хиљада посетилаца 2013. године и тако ушла у музичку историју.

Фото: Принтскрин Википедија

 

Прво место припада Васку Росију који је напунио Парко Енцо Ферари у Модени 2017. године, а друго место је припало добро познатој групи на овим просторима. Бијело Дугме је држало рекорд пуних 12 година пре него што је Роси тај рекорд срушио и то захваљујући малој разлици.

Фото: З. Јовановић

 

Бијело Дугме је препунило Београдски Хиподром са око 220 хиљада присутних, а слична бројка је у питању када се ради о концерту Васка Росија.

Трећи по реду је Глеј са 200 хиљада присутних у Јапану. Пол Мекартни са 184 хиљада, Тина Тарнер са 180 и Френк Синатра са 175 хиљада су одмах иза на Маракани у Рију де Жанеиру. Лигабу је у Ређио-Емилији наступао пред нешто више од 165 хиљада посетилаца, док је Брус Спрингстин наступао пред 160 хиљада посетилаца у Берлину. Затим долази Цеца, а десети је U2, ирски бенд који је певао пред 150 хиљада људи у Ређио-Емилији.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".