Ипак постоје неке ствари које није желела да прећути, а све како би својим примером можда помогла некоме. Једна од тих ствари су и болести са којима се суочила.

Певачица пре неколико година обелоданила је да се суочила са болешћу која погађа бројне жене. А, како је сама признала, болест Лепе Брене била је повезана са раком дојке.

Фото: АТА имагес

 

 

– 2010. године имала сам озбиљну операцију цисте на јајнику. Мој доктор, Саша Љубић, рекао ми је да урадим тај злогласни БРЦА тест, где се показало да имам мутиран ген и велике шансе и могућност да добијем рак дојке. Тумор маркер ми је био веома повећан и хитно сам отишла на операцију цисте на јајнику – рекла је Брена, па наставила:

-Једно два дана нисам могла да поновим свој број телефона, јер сам толико била у шоку. Имала сам такав страх да нећу извести децу на пут, да свашта може да се деси. Ужасне слике су ми пролазиле кроз главу. Ипак, боље је прихватити неке тешке чињенице на време и знати како се борити с њима и не бежати од проблема – рекла је Брена.

Ипак, са пријатељима и породицом поделила је све оно што ју је мучило, а болест Лепе Брене узнемирила је све њих, као и саму фолк диву.

– Она је плакала сваки дан и свог доктора Љубића молила је да је спасе, говорила је да не жели да умре од рака… Кроз главу су јој пролазиле најцрње мисли. Ми смо је тешиле колико смо могле – открила је Бренина пријатељица.

– Жене треба да знају, а ја сам то тада научила, да кад је позитиван БРЦА тест, не смете више да користите никакве хормонске препарате. Почела сам да живим по свим тим правилима које су ми лекари наложили. Све ово сада говорим управо због тога што овом својомпоруком желим да подигнем свест жена да треба да ураде тест, јер одмах знате да ли имате могућност да добијете карцином или не. На тај начин можете да сачувате свој живот и здравље, јер многе жене добију рак грлића материце, јајника или дојке, а да уопште не знају одакле то потиче – рекла је Брена, која је на овај начин послала веома важну поруку женама.

(Свет)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".