- Као што животиње реагују. Човек је у суштини животиња. Дао му Бог мало мозга, па он не зна шта ће с њим. Како би му лакше било да тога нема, сви би лепо живели. Овако, је*е нам мајку размишљање и генијалци. А стално се трудиш да више сазнаш и просто, бре, не знаш чему то годи. Хајде да сазнамо нешто о себи, да сазнамо има ли још неко. Нисмо ваљда једини. Али ако јесмо једини, чувајмо се. Али не, него баш се истребимо - каже Божовић и наставља:

- Видиш ли ти да се све животиње боре за своја станишта, за своје потомство. Гину, бре. Пред ватром су сви заједно, нико никог не дира. А људи не. Ми смо пред атомском бомбом неравноправни, као да ће она заштитити онога ко је употреби. Даће Господ да му се рука осуши пре него што повуче тај ј**ени тригер.

Фото: В. Данилов

 

Глумац рођен у Земуну 1946. признаје како је доста тога сазнавао играјући Теслу.

- И више него што сам хтео. Чак сам у једном моменту видео да сам много хтео, па сам се зауставио јер покушавајући да размишљам његовим мозгом схватио сам да ће ми или пући мозак или ћу постати аветиња која ће ићи улицом и изигравати Теслу.

Глумац је једном приликом изјавио да не бипоново играо оно што је тумачио у филму "Лепа села лепо горе".

Фото: Петар Милошевић

 

- Такве улоге може човек повремено да одигра. Али кад таквим улогама дајете срце и душу, онда у себи самима откривате да и у вама има нешто што није у реду. Нисам много бежао од тога, али што бих се излагао томе? Гледам ове америчке велике глумце, који играју стално те лоше типове, зликовце. Не можеш ти после тих улога које провучеш кроз себе да останеш здрав. Може да кошта колико кошта али што бих се ја потурао. Има ко хоће. За свакога има места под овом капом небеском. Видиш сваки овај отисак прста је различит, то је Бог одредио да и за тебе има места под сунцем - каже Божовић.

О првом браку је само кратко рекао:

- Развео сам се, јер нисам могао да поднесем побачаје. Ја сам хтео породицу и децу.

На крају је, на питање има ли у животу нешто чега се сећа и што што никада неће заборавити, кратко одговорио:

- Сећам се нечега што ми је најтеже пало и чега не желим да се сећам. И зато вам нећу рећи шта је то.

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".