- Сада када сам отац, немам простора за сопствене грешке које сам правио за неку своју младалачку лежерност. Увек ми је на уму да сутра треба да будем пример ћерки кроз њено одрастање. Приоритети се промене када постанеш отац. Знаш да то дете треба да расте у неким нормалним околностима и да немаш право на грешке. Родитељство промени човека, сазриш и бринеш се о неком, гледаш да детету пружиш што већу љубав - прича Миодраг који би волео да прошири породицу са глумицом Оливером Ољом Бацић.

- За десет година бих волео да се окренем иза себе и будем задовољан оним што сам урадио. Сигурно бих волео да радим улоге које би мени лично пријале. Битно је да кроз живот учимо. С друге стране, волео бих да будем што бољи отац. У реду је каријера, али породица је на првом месту. Волео бих за 10 година да могу да кажем: “Подигао сам ћерку, оставио сам још нешто иза себе и имам још деце“. Све је пролазно, али деца као наши анђели остају - истиче млади глумац.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

Напомиње да ће се ускоро његова супруга Оља вратити свакодневним активностима у позоришту.

- Бебица је још увек везана за мајку, јер је мала. То је сасвим природно. Оливера мора да буде уз њу, али се полако и она враћа у позориште. Ја сам имао срећу да нисам много снимао, али сам зато у позоришту имао више од 17 играња месечно. Ако не играм свако вече, играм свако друго. Мораш да даш целог себе како би нешто остварио и направио у овом послу - каже Драгичевић и додаје:

Фото: В.Данилов, Танјуг/Раде Прелић

 

- Невероватан је осећај када у току представе осетиш размену енергије. Када је енергија добра и људи у томе добро обитавају. Осети се када енергија није добра на сцени, публици не може ништа да промакне. Ниједна представа није иста, на сцени је све жива материја. Нешто што се дешава, органски, сирово, у тренутку надолазе емоције - поручује Миодраг који се често око улога саветује са сестром која је такође глумица Тамаром Драгичевић.

- У послу смо константно. И гледамо да разбијемо монотонију и причамо о другим стварима, које се не тичу много глуме. Имамо већ доста времена да анализирамо ликове у позоришту, на филму... Али се догоди моменат када Тамара нешто ради, па самим тим волимо да се посаветујемо једно с другим за ручком: “Сутра снимам ову сцену, шта мислиш како би тај лик поступио?“. Има тог допуњавања код нас, али гледамо да тога има што мање у нашим животима - закључује је Драгичевић.

Фото: Зоран Јовановић

 

Глумац истиче да је одувек хтео да више ради са покојним Небојшом Глоговцем.

- Толико сам желео да радим са Небојшем Глоговцем, а увек сам га добијао на кашичицу. Замрзнут ми је у лепом сећању. Цео живот сам га као мали виђао како пије кафу, али никада нисам смогао снаге да му приђем и да га упознам. Касније, када сам добио прву представу у ЈДП-у, то је заправо било друго добијање на кашичицу са Глоговцем. Срео сам га како пије кафу у просторијама позоришта, али само смо се поздравили и нисмо имали дубљу конверзацију. На крају свега тога се догодила серија где сам делио с њим кадар, стекао знање, искуство и зрелост од њега. Поручио ми је: “Видећемо се ти и ја, радићемо још...“ -рекао је глумац.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

Миодраг открива да му је зет Петар Бенчина био ветар у леђа на почетку.

- Мене је зет спремао за глуму. Он је заправо био мој први учитељ. Када сам сазнао да су ми се једна врата у спорту затворила, тачније у кошарци, одлучио сам да се бавим глумом, када ми је Петар рекао: “Хајде мало сада да изађеш на сцену, да видиш како то функционише“. Тако је све почело. И онда смо тако долазили неколико пута у Београдско драмско позориште. Петар ми је искрено рекао да јесам за тај посао, није желео да ме лаже. Поручио ми је тада да има материјала и да могу да радим. Изашао сам на испит, прошао, касније је све ишло само од себе - завршио је Драгичевић.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".