Њој је одређен кућни притвор без електронског надзора, односно наногвице.

Пре тога, она је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изнела одбрану, тврдећи да је невина.

- Осумњичена је на саслушању негирала извршење кривичног дела, тврдећи да ранац није њен - кажу из Тужилаштва. - Након саслушања смо предложили судији за претходни поступак да Нади В. одреди притвор да не би у кратком временском периоду поновила кривично дело, али тај предлог није прихваћен. - На терет јој се ставља неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Како незванично сазнајемо, на саслушању у Тужилаштву, Нада В. је испричала да је "послом" ишла у своју башту.

Фото: И. Маринковић

 

- Хтела сам да видим шта је са мојим цвећем и воћкама и посечем осушене гране - рекла је Нада В. - Онда сам у жбуњу, у башти, случајно видела некакав ранац, који није мој. Јесам га померала и превртала штапом, али нисам отварала да видим шта је у њему, иако ме занимало. Онда је наишла полиција...

Случајева да пензионери "падају" због сумње да су умешани у производњу и трговину дрогом у Србији је све више. Тако је у марту ове године, у београдском насељу Крњача, ухапшена Јованка Д. (75), а са њом заједно и двоје "муштерија" - Љ. К. (59) и Р. К. (60). Приликом хапшења, у Јованкиној кући је пронађено око 120 грама хероина, вагица за прецизно мерење, 168.000 динара и 1.750 евра, за које се сумња да потичу од продаје наркотика.

Фото: МУП

 

 

Комшије кажу да поодавно кружи прича у крају да Јованка има везе са дрогом, односно да су је у тај "посао" увукли ћерка и зет, који су у међувремену преминули јер су били зависници. Ипак, нико не тврди да је баш она диловала дрогу, али кажу да је, сигурно, знала шта се догађа у њеној кући.

Ипак, највећи "хит" била је вест када је у мају 2020. у Београду ухапшена пензионерка (81) због сумње да је умешана у трговину дрогом и то - дуже време. Према тврдњама истражних органа, продаја наркотика одвијала се у бакином стану на Звездари, а приликом хапшења пензионерка је у руке полиције "пала" са торбицом око врата, у којој је био хероин. После саслушања у полицији и тужилаштву баки није одређено полицијско задржавање, због година и болести, али је против ње поднета кривична пријава за нелегалну производњу и трговину наркотицима. Истог дана, "пао" је и њен унук М. Ј.(31), код којег је нађено 30 грама хероина и 3.500 евра.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".