Грађани који вечерас до 20 часова не буду пописани - неће ни бити, јер се тада званично завршава попис становништва и домаћинстава у Србији. Грађани још увек имају времена да позову дежурне службе  на телефоне који су им остављени у тренутку када их пописивачи нису пронашли код куће.

Попис је претходно био продужен, а грађанима је била остављена могућност да од 8. до 17. новембра ову дужност обаве телефонским путем. За појединце који су директно одбили да учествују предвиђене су казне од 20.000 до 50.000 динара.

Број оних који се нису пописали не може се знати.

- Сада радимо на обради података и ускоро ћемо изаћи са прелиминарним резултатима. Казне су предвиђене за она лица која су директно одбила да буду пописана, а за остале који се нису пописали, јер рецимо нису били ту, или их неко од њихових није пописао, казне нису предвиђене. Не можемо казнити неког ко није директно одбио учествовање - појаснила је за медије Љиљана Ђорђевић, начелница одељења пописа у Републичком заводу за статистику.

Снежана Лакчевић, помоћница директора РЗС, најавила је да 2. децембра почиње постпописна анкета која ће показати колики је обухват јединица пописа, односно домаћинстава, лица и станова.,

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".