Српски фудбалери Сергеј и Вања Милинковић-Савић отпутовали су са репрезентацијом у Бахреин, где ће сутра, 18. новембра 2022. године, одиграти пријатељску утакмицу против локалног националног тима. Тај меч биће последњи тест за "орлове" пред Светско првенство у Катару које почиње за само три дана. 

Старији од браће, Сергеј, већ годинама важи за једног од најбитнијих играча репрезентације и фудбалера око ког се отимају великани светског фудбала. Ипак, Сергеј је већ годинама веран Лацију, тиму за који игра већ пуних седам сезона. У Риму поштују верност српског фудбалера и Сергеј често са капитенском траком на руци предводи тим. 

Фото: Профимедиа

 

Са друге стране, његова млађи брат Вања је голман и тренутно чува мрежу Торина, у који је дошао још 2017. године, али је тек у последње време успео да се избори за место у стартној постави. Вања је прво партијама у клубу, а потом и фантастичним одбранама у Лиги нација убедио селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија да треба да се нађе на списку играча који путују на Светско првенство у Катару. 

Фото: ЕПА-ЕФЕ/ЕТТОРЕ ГРИФФОНИ

 

Породица Милинковић-Савић у домаћој јавности је позната као спортска породица. Њихов отац, Никола Милинковић био је фудбалер Бечеја, а мајка Милана Савић је некада играла кошарку. Фудбалска каријера је њиховог оца одвела у Шпанију, где су се браћа и родила - Сергеј у Љеиду, а Вања у Оренсу. Ту долазимо и до онога што је специфично за ову браћу.

Сергеј и Вања носе два презимена, а одлучили су се на ову одлуку јер су рођени у Шпанији, где се традиционално користе презимена оба родитеља. 

Тако су и Сергеј и Вања од рођења носили презимена Милинковић-Савић, а то се није променило ни по њиховом повратку у Србију, где су обојица наступала за Војводину.

Фото: Профимедиа

 

Занимљиво је да и један и други на дресовима носе своја имена, без презимена.

Браћа Милинковић-Савић чланови су генерације "златних орлића", репрезентације Србије до 20 година која је освојила Светско првенство на Новом Зеланду 2015. године.

Фото: МВ

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".