На листи најлошије оцењених српских јела, прво место заузеле су пихтије, а међу првих десет налазе се и чварци, подварак, свадбарски купус, попара, слатко... Ова вест изазвала је бурне реакције на друштвеним мрежама, а српски кувар, Саша Маринковић, истакао је гостујући на телевизији Прва да на сајту не постоји никакво објашењење зашто су та јела толико "лоша".

- То су јела која су укорењена у нашој традицији. Пихтијама уносите колаген на природан начин. О укусима не треба расправљати, има људи који и воле и не воле пихтије рецимо - рекао је он у једној емисији.

Фото: Јутјуб принтскрин/Бокина кухиња

 

- Српска салата је на листи, стварно безвезе. То су наша традиционална јела у којима се максимално искористе састојци. Хлеб од јуче потопите и ето вам попара. Апсурдно ми је као кувару да себи неко дозоволи да каже да је нешто лоше. Који су критеријуми? - пита се он.

На истом сајту налази се и листа најбољих српских јела, на чијем је врху - кисело млеко.

Фото: Јутјуб принтскрин/домацеиукусно

 

- Мислим да листа није направљена од стране људи који су та јела и пробали, јер нема објашњења што су та јела процењена као лоша. Могу рећи да су људи можда видели како се праве та јела, па им је то било одбојно - каже Маринковић, који је овом својом изјавом јасно ставио до знања да не знамо коме сметају јаки подварак и чварци.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".