Брз начин живота, мноштво обавеза, мањак слободног времена, неправилна исхрана, недовољно сна, избегавање физичке активности, притисак у школи и на послу постали су наша свакодневица.

Иако смо се на њих навикли, те делују као нормални начин живот, заправо представљају главне окидаче за стрес. Нажалост, постоје и они који се сврставају у теже, као што су губитак блиске особе, развод, болест, лоша финансијска ситуација.

Погледајте илустрацију и одаберите сат који вам се највише свиђа. Откријте да ли сте под стресом и због чега.

Сат 1

Ако сте одабрали сат бр. 1 значи да сте анксиозна особа и склони сте преувеличавању проблема. Такође, имате урођени дар, способност да се усредсредите на решавање проблема, а не на саме проблеме, што помаже у ослобађању од стреса. Проблем је што обично нађете решење, али не у том тренутку. Временом ти проблеми, чак и ако се реше, настављају да узрокују стрес. Морате тачно планирати решавање својих проблема.

Сат 2

Ако сте одабрали други сат, онда сте особа с великом самоконтролом. То вам омогућује да боље управљате стресом. Грешка коју обично чините је да потцјењујете ризике врхунаца стреса који вас понекад погађају и за које сте потпуно неспремни. Водећи живот без стреса осећаћете се испуњено.

Сат 3

Одабир трећег сата показује да сте особа која води ужурбан живот, али сте научили како се носити са стресом. Ваш ниво стреса обично је просечан. Оно што треба да побољшате је ваш однос према проблемима, морате анализирати сваки свој проблем и тражити решење. Ако је проблем превелик, решавајте ствари део по део, то ће вам помоћи да количину стреса одржите испод просека.

Сат 4

Четврти сат је избор људи који нису подложни стресу. Ваша количина стреса је врло ниска, што вам омогућује да се врло добро носите са проблемима. Имате безгранично самопоуздање и урођени оптимизам. Увек гледате другу страну медаље, иза проблема видите решења, а у најгорем случају гледате позитивне стране које су изнедрите овај проблем, тако да нема разлога за стрес.

Сат 5

Ако сте одабрали овај сат, то значи да је ваша количина стреса на граници. Останите на ниском прагу, али настојте да се уздигнете изнад своје неспособности да се смирите и опустите. Особа сте која од себе захтева превише, то је ваш главни извор стреса. Пронађите начин да се опустите и видећете да сте пронашли кључ за очување свог емоционалног здравља!

Сат 6

Одабир последњег сата показује да сте склони занемаривању проблема. Овакав став вас штити од стреса. Заправо, нико и ништа не може да утиче на ваш унутрашњи мир. Временом сте се научили повући од свега, стога понекад допуштате да вам ствари измичу из фокуса. Све што вам узрокује нелагоду, бол или стрес, одмах се одбацује. Не допустите да се проблеми нагомилају, преноси атма.хр.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".