Наводно је одлуку о прихватању јемства за притвореног Лазовића (1.239.000 евра), усвојило је веће судије Сузане Мугоше. Виши суд у Подгорици је, крајем прошлог месеца одбио јемство које је понуђено као гаранција да се виши службеник АНБ-а Петар Лазовић брани са слободе, али је одбрана осумњиченог уложила жалбу.

Одбрана Лазовића је Специјалном државном тужилаштву раније проследила предлог за јемство за Петра Лазовића. Тим предлогом породица Петра Лазовића Вишем суду у Подгорици понудила је три некретнине чија је вредност 1.139.289 евра и 100.000 евра у готовини. То је понуђено као гаранција да Лазовић током даљег кривичног поступка неће побећи ако дође до укидања притвора.

ССДТ сумњичи агента да је имао везе са припадницима кавачког клана, чији је вођа Радоје Звицер, и да је наводно учествовао у међународном шверцу наркотика. За слободу Лазовића, заложена је породична стамбена кућа са помоћним објектом и урбанизовано земиљиште чија је тржишина вредност по извештају о процени од 16. септембра – 426.000 еура.

Рођени брат окривљеног, Марко Лазовић даје као јемство – непокретност је чија тржишна вредност по извештају о процени од 15.9.2022. године 245.000 евра. Даље, рођени стриц окривљеног, Дејан Лазовић, даје у јемство – породични стамбени објекат чија је тржишна вредност по извештају о процени од 14.9.2022. године 468.289 евра.

Наведена лица пружају јемство у целокупном износу процењене тржишне вредности предметних непокретности – 1.139.289,00 евра, као гаранцију да након пуштања на слободу окривљени Петар Лазовић до краја кривичног поступка неће побећи, неће се ни крити, нити на било који други начин негативно утицати на ток и исход кривичног поступка. Уз напред означене некретнине, отац окривљеног Зоран Лазовић полаже на име јемства и новчани износ од 100.000,00 евра, пише у предлогу за јемство.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".