Познати француски фудбалски судија Јохан Хамел преминуо је јутрос након можданог удара, пишу локални медији. 

Према првим информацијама, Хамел се само срушио током тренинга, а у болници је наводно утврђено да је имао мождани удар. 

Вест о његовој смрти потврдило је Удружење француских судија.

- Судијска организација је у жалости. Наш колега и пријатељ, Јохан Хамел, преминуо је у 42. години живота. Изражавамо саучешће породици и пријатељима. Јохан, недостајаћеш нам - саопштили су из судијске организације.

Фото: Профимедиа

 

Хамел је био активни професионални судија који је свој последњи меч у најјачој француској лиги судио 6. новембра. У питању је утакмица између Лила и Рена у Лиги 1 на којој је показао пет жутих картона и један црвени. 

Трагично страдали судија учествовао је у суђењу и током протеклог викенда, али као део тима у ВАР соби. У питању је био меч ПСЖ-а и Оксера који му је био последњи ангажман пред паузу због Светског првенства у Катару које почиње за само четири дана. 

Хамел је од сезоне 2016/17 судио у најјачој лиги француске, а у каријери је водио 311 утакмица у свим такмичењима. Судио је у свим ранговима француског фудбала, а пре само две недељедебитовао је и у Лиги шампиона као четврти судија у поразу Селтика од Реал Мадрида у последњој рунди групне фазе, пише Дејли мејл.

Од преминулог 42-годишњака се опраштају његове колеге судије, али и фудбалски клубови и фудбалери. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".